Tri fitnes lekcije direktno od top trenera

by | 5 novembra, 2019

Personalni fitnes trener Jelena Šijak deli sa nama svoju fitnes filozofiju, male jutarnje rituale i otkiva zašto je za uspeh važnija disciplina, nego motivacija, i to ne samo u fitnesu…

Priredila: Jasmina Ubiparip

Moj cilj nije ‘samo’ to da promenim izgled vašeg tela, već da vas, kroz sprecifičan pristup ishrani i treningu, motivišem na pozitivnu promenu stila života Želim da vam pomognem da pronađete ljubav u svemu, u hrani, u treninzima, u svakom segmentu vašeg života ”, ovako svoj način rada opisuje personalni fitnes trener Jelena Šijak.

Kako da sa uključite i učestvujete svojim savetima i preporukama u #LZfitwoman zajednici, saznajte ovde

Ljubav prema treninzima i fitnesu kod Jelene se probudila u teškim okolnostima. Ali, upravo joj je to životno iskustvo omogućilo da se uveri da disciplina, motivisanost i fizička aktivnost imaju moć da potpuno transformišu naš život.

Nakon što sam doživela tešku saobraćajnu nesreću, moj svet se vrtoglavo promenio. Donji ekstremiteti bili su mi oduzeti. Mukotrpnom i dugotrajnom rehabilitacijom uspela sam da prohodam i taj period ostavim za sobom.”

Iako je završila građevinski fakultet, tek kad je počela da trenira, Jelena je otkrila svoj pravi životni poziv.

Ljubav između mene i teretane bila je na prvi pogled. Ona me je naučila tome šta znače posvećenost, trud i vredan rad na sebi samom. Ona me je oslobodila fizičkog bola, i, nasuprot svim očekivanjima, smestila u jedno telo u kojem je fanstastično živeti.”

Muzika, kao važan deo fitnes motivacije. Foto: @hocudabudem.fit

LEKCIJA 1: VEOMA JE VAŽNO KAKO ZAPOČINJETE DAN

Početak dana je veoma bitan. Toliko bitan da može (pred)odrediti tok čitavog našeg dana. Ustajem rano. Volim jutra. Kafa i ukusan doručak za mene su sastavni deo jutra. Relaksirajuća, ambijentalna muzika takođe. U poslednje vreme radim na tome da što manje koristim telefon, pa tako i ujutru. Mislim da je on loša navika, koja nas udaljava od nas samih – kad prva stvar koju uradimo ujutro bude otvaranje aplikacija ili društvenih mreža.’ S obzirom na to da držim treninge od 7 h, moja jutarnja rutina je kratka. Trudim se da u nju uđu i kraća meditacija i planiranje dana. Lepe misli i malo ljubavi za ukućane se podrazumevaju. 🙂

LEKCIJA 2: MOŽETE VIŠE NEGO ŠTO MISLITE

Moja filozofija uopšte jeste da je čovek daleko sposobniji nego što to i sam za sebe veruje. Uljuljkani u modernu svakodnevnicu propuštamo da sagledamo kakav potencijal imamo. Moja filozofija je i da zaslužujemo da kvalitetno živimo, da svakog dana imamo razlog da budemo ponosni na sebe. To danas nije lako postići, pa se za to mora i boriti. Možemo više, možemo bolje, samo je potrebno malo truda i svesti o sopstvenim postupcima.

„Koliko ste istrajni u nameri da dobijete ono što želite?“, pita Jelena. Razmislite o tome! Foto: @hocudabudem.fit

LEKCIJA 3: KLJUČNA JE DISCIPLINA

Nema rečenice koja nije već iskorišćena da pokuša da objasni termin “motivacija”. Fokus na cilj. Nerasipanje energije. Uživanje u putu. Kada je sve to ispunjeno, može se pričati o motivisanosti. Važna je kontinuirana svest o tome “šta želim, koliko jako to želim i kako to da postignem?’. Lako je biti zadovoljan nečim što nam je palo s neba, ali ništa, baš ništa na ovom svetu ne može zameniti osećaj kada SAMI nešto postignemo, stvorimo, pružimo sebi. Ipak, motivacija je nestalna. Disciplina je ono što nastupa kada nema motivacije. Ona deli neuspeh od uspeha u bilo kojoj sferi života.

Povežite se sa Jelenom: Jelenu i njen fit program, koji uključuje ishranu i fitnes, pronaći ćete na ovoj adresi.

Kako da sa uključite i učestvujete svojim savetima i preporukama u #LZfitwoman zajednici, saznajte ovde

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.