Dragana Dabović: Tokom cele trudnoće imala sam velikog anđela čuvara

by | 24 aprila, 2017

Postoje životni pozivi u kojima jednostavno moraš da budeš prisutan 24 sata, a među njima su i pozivi umetnika, ali i mame. Zvezda „Vojne akademije“, glumica Dragana Dabović Čukvas, od 28. oktobra 2016. odlično zna kako je to igrati obe uloge. Otkad je rodila ćerku Bjanku, njenu, kako kaže, najvoljeniju curu, sve se promenilo. Od tada, a takvi će biti zauvek, ona i njen suprug Veselin budni su, brižni i pažljivi prema svojoj naslednici. Dragana je ćerku rodila u 29. godini, pa danas kad se granica rađanja znatno pomerila naviše – ona se ubraja u mlađe prvorotke.

Foto: Dalibor Danilović / Gloria

”Moj utisak je da je sve lakše što si mlađi, ali kad pomislim na predivne žene koje su se u srednjim godinama prvi put ostvarile kao roditelji, a imale su veliku želju da to postanu, shvatim da su godine najmanja prepreka. Jedina prednost jeste to što meni moje godine dozvoljavaju da ne ostanem na jednom detetu.”

Priznaje da ne bi bila iskrena kad bi rekla da se nije uplašila nakon što je saznala da je u drugom stanju. Odmah se javilo bezbroj pitanja, među kojima i ono kako će to uticati na njen život i karijeru, koja je u tom trenutku bila u ozbiljnom zamahu.

”Svaka odgovorna osoba bi se uplašila, a kamoli umetnik koji živi od svojih honorara. Najveći strah bio je od nepoznatog, ali priroda zna zašto je namenila baš devet meseci za razvoj deteta, ali i majke. Ne postaje se majka onog dana kad se beba rodi, nego onog trenutka kad se javi materinski instinkt, kad zavoliš sve te udarce i pokrete unutar sebe, kad noću čekaš da se javi, pa jedva zaspiš, a ujutru te bebac probudi. A onda i kad puštaš bebi muziku dok je u stomaku, koju ona danas, kad je već uveliko upoznala svet, prepoznaje.”

Draganina trudnoća bila je predivna i lagana.

”Ama baš ništa mi nije bilo teško. Do kraja petog meseca igrala sam u pozorištu, a snimala do kraja šestog, putovala sam, letela avionom i u osmom mesecu… Prema tome, imala sam velikog anđela čuvara uza sebe. Išla sam na premijere svojih filmova, pred publikom ponosno hodala okrugla i zaista ću ovu prvu trudnoću pamtiti kao prelep period svog života.”

Foto: Dalibor Danilović / Gloria

Prvi susret s bebom, a potom i organizovanje nove svakodnevice, prošli su baš kao i trudnoća – prelepo.

”Od prvog dana spavamo celu noć, ustajemo da jedemo kad smo gladni i onda nazad u snove do zore. Bjanka je jedna dobrica i smejalica i naš susret pod ’svetlom reflektora’ odmah je bio „širom otvorenih očiju“ i vrlo ljubopitljivog pogleda, koji kao da je govorio: ’Dobro, objasni mi šta je fora s ovim novim agregatnim stanjem?’ To je mamina igračka. Ja s njom uveliko putujem u Herceg Novi avionom, a vikendom u Novi Sad. Radujemo se svakom novom momentu i smejemo se mnogo, mnogo…”

Otkako je Bjankina mama prilično se promenila.

”Sada selektujem nebitno od bitnog – automatski. Mnogo sam staloženija i strpljivija, ali, priznaću, i osetljivija. Nekako sam ranjivija i nežnija, a s druge strane – snažnija nego ikada pre.”

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.