Kako da preživite bebin prvi…

by | 22 maja, 2012

…odlazak na šišanje?

Odaberite frizera koji je specijalizovan za decu ili, ako u vašoj blizini nema takvog salona, zatražite nekoga ko ima iskustva i redovno šiša decu.  Prvi put bi moglo pomoći da vam dete sedne u krilo. Tako mu možete čitati priču dok frizer radi svoj posao. Ako se uplaši makaza, zamolite frizera da mu pokaže svaki deo i objasni kako one rade. Nemojte brzati i pohvalite dete za dobro ponašanje. Takođe, mala nagrada nakon svega nikada nije na odmet. I nemojte zaboraviti da sačuvate uvojak bebine kose za kutiju s uspomenama.

…odlazak u kupovinu cipelica?

Prvi savet je da u kupovinu krenete sredinom nedelje kada u prodavnicama nije prevelika gužva. Dopustite detetu da pregleda i opipa cipelice, a ako mu merite stopalo, zašto ne biste najprije izmerili svoje ili medino?
Budite oduševljeni njegovim novim cipelama. Nemojte vršiti pritisak ako vidite da dete nije raspoloženo za kupovinu. Radije se vratite neki drugi dan.

…prvu injekciju?

Prvo vakcinisanje je obično bolnije za roditelje nego za njihovu bebu, stoga prvo smirite sebe. U ordinaciju nemojte stići prerano, ali nemojte ni kasniti i žuriti. Pripazite da ne preterate s odećom jer će skidanje brojnih slojeva uzrujati i vas i bebu. Sestra ili lekar će vas posavetovati kako da držite dete. Najvažnije je da ostanete mirni, stoga duboko dišite. Nakon injekcije ništa nije bolje za smirivanje od mleka, zato imajte spremnu bočicu ili budite spremni za dojenje.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.