Vožnja rolerima: Zdravi i vitki uz zabavan trening

by | 18 maja, 2019

Vožnja rolera je omiljena fizička aktivnost mnogih, a dobre vesti su da je ova zabavna aktivnost za zdravlje i telo jednako efikasna kao i trčanje.

Tokom 30 minuta vožnje rolera sagorećete oko 370 kalorija. Za sat vremena ove zabavne aktivnosti, „spržićete“ kalorija koliko i tokom prosečnog treninga u teretani. Ali, roleri su mnogo zabavniji, zar ne?!

Osim toga, vožnja na osam točkova podrazumeva boravak napolju, na svežem vazduhu, što je definitivno plus. Možda ćete na ovaj način upoznati i neke nove ljude, sreći prijatelje…

Zašto su još roleri dobri za vas pogledajte na sledećoj strani… 

To je i odlična aktivnost za učvršćivanje zadnjice i nogu, ali deluje i na mišiće ruku jer njima morate da održavate ravnotežu dok vozite rolere. Stručnjaci kažu da su efekti isti kao i kod trčanja, osim što roleri manje opterećuju zglobove.

Pročitajte i… Ovo je najbolja vežba za oblikovanu i zategnutu zadnjicu

Vežbanje je odličan način da se izborite sa stresom, a boravak napolju tokom vožnje će vam pomoći da malo razbistrite um i psihički odmorite.

Ako ste tek počeli da vozite rolere, verovatno ćete se brzo umarati jer – nije baš tako lako kao što izgleda. Međutim, to je i odlična aktivnost za kondiciju i izdržljivost. Nakon nekog vremena ćete moći da ih vozite duže, a da se ne umorite toliko, što je jasan znak da ste poboljšali izdržljivost.

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.