Zdrave navike koje zaista daju rezultate

by | 5 maja, 2022
Zdrave navike koje daju rezultate

Svako od nas je mnogo puta dosad guglao zdrave navike koje daju rezultate. A mi vam sad otkrivamo i one najefikasnije. 

U današnje vreme, većina nas navikla je na brz način života. I sve nam je instant ili nam je instant potrebno. Tako gradimo i odnose, radimo posao, ali i brinemo o našem zdravlju. Pored toga što uglavnom nemamo vremena da se u potpunosti posvetimo svom blagostanju. Uz to, kada i prihvatimo neku zdravu naviku, želimo rezultate, po mogućnosti odmah.

Baš iz tog razloga, odlučili smo da istražimo koje to navike zaista i daju rezultate, a evo i šta smo otkrili.Zdrave navike koje daju rezultate

Meditacija

Odvojte vreme za meditaciju svakog dana. Čak i nekoliko minuta može da opusti vaše telo, umanji teskobu i fokusira nas na predstojeće obaveze. Istraživanja su pokazala da redovna meditacija umanjuje simptome anksioznosti, depresije, pa čak i bol. Baš kao i sa vežbanjem, meditiranje na dnevnom nivou zaista donosi rezultate. I ne moramo dugo da čekamo. Naime, studije su pokazale da meditacija „menja“ mozak za samo osam nedelja.

Pročitajte i… Kako meditirati?

Multivitamini

Većina nas trudi se da se hrani što raznovrsnije, ali isto tako, većina nas, uprkos svim naporima, ne unosi dovoljne količine vitamina i minerala. Prema istraživanjima, da bismo zadovoljili dnevne potrebe za nutrijentima, potrebno je da pojedemo 2 šolje voća i 2,5 šolje povrća. U proseku, mi jedemo oko 0,9 šolje voća i 1,4 šolje povrća. Baš iz tog razloga potrebni su nam i suplementi.

Šetajte

O benefitima fizičke aktivnosti pisali smo mnogo puta dosad. A za to nam nije potrebno članstvo u teretani. Dovoljno je da se prošetamo. Naime, studije su pokazale da šetnja reguliše nivo šećera u krvi, poboljšava san i jača imuni sistem. Samo 15 minuta šetnje četiri puta nedeljno produžava život. Ovo zaista nije mnogo za zdravlje zar ne?

Duboko dišite

Disanje jeste esencijalno za život, ali većina nas ne diše pravilno. Duboko disanje poboljšava koncentraciju i umanjuje stres. Vežbajte duboko disanje tako što ćete leći na leđa, jednu ruku postaviti na stomak a drugu na grudi. Udišite duboko, kroz stomak. Ponovite nekoliko puta i obratite pažnju kako vam se telo umiruje.

 

lepotaizdravlje.rsMaridav/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.