Categories Zdrava ishrana, ZDRAVLJE

3 instant obroka, koja će vam za tren povratiti energiju

Ponekad se zaista čini da je fizički neizvodivo obaviti sve obaveze koje imamo za samo 24h. Iako sebe stalno ubeđujemo da je dobra organizacija rešenje svih problema, naše telo nema snage da isprati naš do tančina isplaniran raspored, ukoliko ne unosimo zdrave namirnice, koje obiluju potrebnom energijom, u naš organizam.

Bilo da se budite umorni ili vam je energija u padu tokom dana, ovo su namirnice, koje će vam energiju vratiti nakon samo nekoliko minuta:

1. Sok od celera

Iako ne zvuči baš primamljivo, sok od celera bogat je organizmu neophodnim vitaminima i mineralima. Osim što će vam vratiti energiju , utiče i na poboljšanje vašeg imuniteta. Uz sve to, oslobađa vas od toksina, pa dovodi i do gubljenja kilaže. Pola litra ovog soka, na prazan želudac daje veoma dobre rezultate za vaš organizam.

2. Ovsena kaša

Osim što se lako i brzo sprema, ovsena kaša bogata je visoko nutritivnim sastojcima. Ovsenu kašu možete obogatiti svežim voćem, chia i lanenim semenom i tako napraviti veoma kvalitetan i zdrav obrok. Možete svojoj kaši dodati i crnu čokoladu, koja je dobra za poboljšanje koncentracije, a i poboljšava protok krvi i smanjuje loš holesterol.  Ovakve kaše obezbediće vam potrebnu energiju, a uz to će vas zasititi i veoma efikasno ubrzaće vaš metabolizam.

3. Kokice

Hrskave i preukusne kokice, jedna su od najboljih grickalica jer su bogate vlaknima i brzo nas zasite. Bitno je da ih spremate sa malo ulja i soli, kako bi bile što zdravije spremljene. One su odličan izbor za međuobrok, koji ne sadrži mnogo kalorija, a obezbediće vam dovoljnu količinu energije i učiniće da se osećate sito.

Uz ove 3 instant namirnice, vaša energija će uvek biti na zavidnom nivou i svaki dan ćete moći bez problema uspešno da dovedete do kraja.

Pročitajte i…Redovan doručak koji ubrzava vaš metabolizam i smanjuje obim vašeg struka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA