Categories Zdrava ishrana, ZDRAVLJE

3 saveta uz koje će zdrava ishrana postati deo vaše rutine

Iako svako od nas želi da usvoji zdrave navike i da se hrani zdravo, često odugovlačimo sa tom odlukom, jer zdrava hrana, nije toliko ukusna kao omiljeni kolač ili burger. Vreme je da uvedete zdrave navike, a mi vam donosimo nekoliko načina da zaista uživte u zdravoj ishrani.

Svi nutricionisti se slažu oko toga da je našem organizmu neophodna ishrana obogaćena voćem i povrćem. Sveže namirnice obezbeđuju našem organizmu prekopotrebne vitamine i čine da imamo dovoljno energije, tokom celog dana.

Donosimo vam nekoliko načina, na koje će zdrava ishrana, lakše postati deo vaše rutine:

1. Barem jednom dnevno uvrstite zeleno, lisnato povrće u svoj meni

Zabluda je da zdrava ishrana podrazumeva da se odreknete određenih namirnica. Poenta je da svoj svakodnevni meni samo obogatite zdravijim namirnicama, koje će učiniti da se osećate bolje. Poželjno bi bilo da barem jednom svom obroku u toku dana dodate zeleno, lisnato povrće poput spanaća ili rukole, koje vašem organizmu prija i pruža prirodni detox. Možete ga jesi u salati ili kao osnovni sastojak smutija. Bitno je samo da ih uklčjučite u ishranu, kako biste svom organizmu obezbedili neophodnu količinu vitamina B.

2. Izbegavajte prerađenu hranu

Nemoguće je da potpuno izbacite prerađene namirnice iz ishrane, ali pokušajte da ih svedete na minimum. Jednostavno se odlučite da u svoju korpu za nabavku ne ubacujete namirnice za koje pouzdano znate da su pouzdano pune aditiva. Uvek je bolji izbor da u svoj obrok uključite sveže namirnice.

3. Ne zaboravite na začine

Kako vaš zdrav obrok ne bi bio dosadan, poslužite se začinima i dajte svom obroku zanimljiv ukus. Kurkuma, kim, peršun, beli luk, mirođija, sve su to začini koji će vašem obroku dati upečatljiv ukus, a koje nemamo naviku da koristimo tako često.

Pročitajte i…Šta bi trebalo da jedete ako vodite borbu sa urinarnom infekcijom?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA