Categories ZDRAVLJE

4 saveta koja će vam pomoći da zadržite svoju kilažu i nakon praznika

Ş obzirom da je Uskrs i da praznici sa sobom nose i uživanje u bogatoj trpezi, svakome od nas dobrodošao bi savet o tome, kako da i pored uživanja u hrani, ipak ne nabacimo nekoliko kilograma više.

Zato smo za vas danas pripremili nekoliko saveta, koji će vam pomoći da tokom praznika održite balans u ishrani, kako biste i nakon nekoliko dana izgledali sjajno, bez viška naslaga na stomaku:

1. Jedite samo kada ste gladni

Tokom praznika, hrane je u izobilju i gotovo je nemoguće da svaki čas ne probate neko novo jelo, ili poslasticu, ali ako mislite da ostanete vitki i nakon praznika, jedite samo kada osetite glad i prestanite kada osetite da ste isti. Zaista ne morate probati sve, posebno ako ne želite da vidite posledice u vidu viška kilograma.

2. Nađite vremena za fizičku aktivnost

Naravno, praznici su vreme za odmaranje, ali pokušajte da tokom praznika ipak prošetate, kako biste razmrdali telo i pokrenuli metabolizam. 20 minuta šetnje podstaći će vaš organizam na brže sagorevanje kalorija.

3. Balansirajte ishranu

Naravno da ćete uživati u mesu, ali nađite balans i potrudite se da vaš obrok uključuje što više povrća. Povrće je bogato antioksidantima, pa će vam pročistiti organizam od unesenih masnoća i toksina.

4. Smanjite alkohol

Tokom praznika, možete nazdraviti za zdravlje porodice i popiti čašu vina, ali vodite računa da ne preterate, jer su alkoholna pića bugata nepotrebnim kalorijama.

Foto: GettyImages

Pročitajte i…Za dane nakon praznika: 4 koraka za detaljan detox organizma

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA