Categories ZDRAVLJE

5 zakona mršavljenja za svaki deo tela

Jeste li se ikada zapitali zašto vam se masno tkivo najviše nakuplja na određenom delu tela? Nauka kaže da je distribucija masnoća povezana sa određenim zdravstvenim navikama, a ukoliko znate zašto se najviše gojite u predelu stomaka ili kukova lakše ćete odabrati režim ishrane i vrstu treninga koje će vam pomoći da smršate.

Evo kojih je to 5 najkritičnijih područja na telu i kako postupiti ukoliko želimo da smanjimo svoj obim upravo na tim područjima:

1. Gornji deo tela

Masno tkivo najviše se skuplja na stomaku, leđima, ramenima, predelu grudi i na rukama do lakta. Uzrok je loša ishrana i nedostatak vežbe. Uvedite promene u ishrani, koje uključuju unošenje 500 do 1000 kalorija manje dnevno, pet puta nedeljno vežbajte 30 do 60 minuta, a najbolje će pomoći kardio vežbe (vožnja bicikle, brzo hodanje). Uključite i vežbe za gornji deo tela poput sklekova, trbušnjaka, zgibova, ekstenzija i slično.

2. Područje stomaka od pupka i lumbalni deo leđa

Ako se najviše gojite u području stomaka to može biti znak preteranog rada hormona stresa kortizola. Trudite se da se hranite što zdravije, jedite puno vlakana, vitamina, minerala uz kombinovanje vežbi koje uključuju i tehnike za lakše podnošenje stresa, kao što su joga i pilates. Ako vam je pak stomak stalno nadut (bez prisutnosti sala na leđima) to može biti posledica poteškoća s disanjem ili preterane konzumacije alkohola. Smanjite unos alkohola ili posetite lekara ako imate problema s disanjem.

Pročitajte i…6 namirnica koje su zdrav izvor ugljenih hidrata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA