Categories ZDRAVLJE

Bolovi u stomaku koje ne smete ignorisati

Bol u stomaku može biti bezopasan i prolazan, ali ponekad može biti posledica ozbiljnih stanja od kojih neka mogu ugroziti život. Za vas smo izdvojili 9 tipova bola u stomaku koje ne smete ignorisati i ako ih  prepoznajete, morate se obratiti lekaru.

1. Jak bol pod desnim rebrom

Jak bol pod desnim rebrom nakon konzumiranja masne hrane, može ukazivati na bol u žuči, koji izaziva kamen oformljen od žučnog kamenca. Tom zdravstvenom problemu najpodložnije su žene u 40-im  godinama, naročito one gojaznije. Bol se nakon jela širi u desno rame, a može biti praćen povraćanjem i drhtavicom. Ukoliko osećate ovakav bol, potrebno je da se odmah javite lekaru, jer se može raditi o ozbiljnoj upali žuči.

2. Grčevi u stomaku uzrokovani opstipacijom

Grčevi u stomaku obično se javljaju kao posledica zatvora, moguća je propratna naduvenost  i konstantno smenjivanje opstipacije i dijareje. Sve ovo su simptomi sindroma iritabilnog creva, odnosno poremećaja u ritmu stolice. Češće se javlja kod mlađih žena, ali se može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi. Ovo stanje se dodatno pogoršava, a ponekad i javlja usled prevelikog stresa. Ugrožava vaš životni ritam i zahteva konsultovanje sa doktorem prilikom lečenja.

Pročitajte i…Šta nikako ne smete jesti posle 19h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA