Categories ZDRAVLJE

Dijeta bez jo-jo efekta: Evo kako da izgubite kilograme!

Dijeta bez jo-jo efekta cilj je svakoga ko želi da izgubi kilograme. A kako se kilogrami ne bi vratili važno je pridržavati se sledećih 5 pravila.

1.Osnovno pravilo ishrane je uzimanje ugljenih hidrata u prvom delu dana, a unos proteina u večernjim satima. Kombinacija čaja za mršavljenje,  i ishrane metaboličkog ritma garantirano rezultira gubitkom kilograma.

2.Dnevnu ishranu planirati u minimalno 3 obroka i to na način da se obroci prilagode individualno vremenu u kojem osoba ima najizraženiju glad.

3.Tokom jutra i dana (do poslepodneva) jesti nemasne ugljene hidrate – testenina, krompir, nemasni hleb ili još bolje dvopek uz voće i povrće, a za večeru povrće i proteine (posni sir, nemasno meso, riba).

 getty

4.Stroga kontrola u unosu masnoća – ne samo ulja, već i onih skrivenih u hrani (npr. keks ima oko 50 posto masnoće, grickalice, sirevi…).

5.Pokušajte da biljnu hranu (sve sveže voće i povrće) jedete što više, pa je po mogućnosti uklopite u baš svaki obrok. Dobro je uvesti naviku konzumacije salate kao predjela pre najvećeg obroka u danu. Izbegavati ‘prazne’ kalorije tj. slatku tečnost koja ima visok energetski sastav, a ne utiče na sitost. Piti puno, vodu ili prirodne napitke (čajevi, limunada), posebno one koji pomažu u kontroli osećaja gladi.


Pročitajte i…Najčešći simptomi policističnih jajnika

Foto: Thinkstock

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA