Categories ZDRAVLJE

Dijeta za efikasno mršavljenje: Obilnim doručkom i do 10 kg manje

Dijeta velikog doručka je sve popularnija. Osnovni princip ove dijete je da tokom najvažnijeg obroka, doručka, jedete “kraljevski” i da svaki sledeći obrok, bude količinksi sve manji, jer poenta mršavljenja nije samo ukupan broj kalorija koje tokom dana unesemo, već i doba u koje kalorije unosimo.

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, jer na samom početku dana, našem organizmu potrebna je veća količina energije. Ukoliko na samom početku dana donesete 600 do 850 kalorija i to pre 9h ujutru, ove kalorije doslovno će biti saveznici vašeg metabolizma, uravnotežiće hormone i podstaći sagorevanje masnih naslaga.

Da bi rezultati bili vidljivi, potrebno je da doručak bude bogat proteinima i vlaknima. Ukoliko pravilno, količinski rasporedite obroke, tokom dana, za samo mesec dana možete da izgubite oko 10kg, a da se pritom ne odričete apsolutno ničega.

Da bi ova dijeta bila još efikasnija, doručkujte 15 minuta nakon buđenja. Za samo 2 nedelje organizam će se potpuno navići i budićete se gladni.

Važno je da zapamtite da za ručak morate uneti upola manje kalorija od doručka, a za večeru upola manje kalorija u odnosu na ručak. Obratite pažnju da vam se obroci prvenstveno zasnivaju na proteinima. Ukoliko uz to primenjujete aktivno i omiljenu fizičku aktivnost, rezultati će biti vidljivi za svega dve nedelje.

Benefit ove dijete je što se dugoročno odražava na vaš metabolizam. Pa ćete se buditi gladni, a kalorije će se sagorevati same od sebe.

Pročitajte i…Mediteranska dijeta: Zdrav način ishrane koji će vas dovesti do željene linije

Foto: @maddy.corbin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA