Doručak: 3 greške koje pravimo

by | 1 novembra, 2018

S aobzirom na važnost koju doručak ima ne bismo smeli da pravimo greške, već bi trebalo da u organizam unesemo one supstance koje su na neophodne da „izguramo“ dan. Evo nekoliko stvari koje bi trebalo da izbegavate.

Peciva iz pekare

Znamo da je najlakša varijanta, kada ujutru ne stignemo da doručkujemo kod kuće, da „pokupimo“ pecivo u pekari. Međutim, pecivima ne činimo uslugu našem organizmu. Unosimo preveliku količinu aditiva, soli, masti, šećera – nema nutritivnih vrednosti koje su nam neophodne.

Voćni sokovi i voćni jogurti

Bez obzira šta piše na ambalaži, kupljeni sokovi su puni šećera i sa njima ne bi trebalo da započinjemo dan. Isti je slučaj sa voćnim jogurtima. Možda jesu lepo osveženje za jutro, ali nikako nisu i zdravo rešenje. Umesto sokova i voćnog jogurta kao jutarnje osveženje uzmite sveže voće.

Kaloričan doručak

Velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva, a naš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite jaja za doručak, najbolje bi ih bilo skuvati i kombinovati uz dvopek i čaj.

Pročitajte i … Sve nijanse zelene: Salata sa krastavcem, avokadom i jabukom!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.