Categories ZDRAVLJE

Dragoceni dar iz prirode: Kako se propolis koristi na najbolji način?

PROPOLIS ZA AFTE

Afte su bele ranice u ustima koje mogu biti vrlo neugodne i bolne, posebno ako ih dotaknete jezikom ili hranom.

Iako nisu zarazne niti opasne za zdravlje, njihovo peckanje je vrlo iritantno, a zbog toga što su stalno vlažne od pljuvačke, proces izlečenja je vrlo spor. Afte se javljaju tokom povrede četkicom za zube, bombonom, nagrizanje jakom ili začinjenom hranom, usled stresa ili pada imuniteta.

Pčelinji propolis je prirodni antibiotik i antiseptik koji delotvorno leči bol u grlu, ali i afte. Dovoljno je da koju kap nanesete na štapić za uši i pritisnite aftu. Držite par sekundi. Obzirom da je lepljiv, može se desiti da se stvori film preko rane i time je zaštititi od bakterija i ubrzati postupak izlečenja.

PROPOLIS KAPI ZA MRŠAVLJENJE

Ukoliko rešite da koristite kapi za mršavljenje, one su se u praksi pokazale kao delotvoran preparat.

Dodatkom vitamina C pojačava se profilaksa i lečenje raznih infekcija. Vitamin C spada u red najefikasnijih antioksidanasa. Vitamin C se topi u vodi i višak se izlučuje iz organizma, tako da ne postoji mogućnost tzv.predoziranja.

Ukoliko se u ove kapi dodaju ekstrakti više lekovitih biljaka kao što su breza, nana, majčina dušica, dovode do pojačanog izlučivanja tečnosti, bržeg pražnjenja creva i time smanjuju resorpciju hrane. Lekoviti sastojci iz ovih biljaka sa vitaminom C pomažu da se organizam zaštiti i spreče neželjene posledice u periodu smanjene ishrane, a takođe da se organizam održi u vitalnom stanju na prirodan način.

Dobro promućkajte kapi pre upotrebe. Kapi možete koristiti tri puta dnevno po 20 kapi, tako što ćete nakapati u malo vode, pola sata pre jela. Uzima se pre jela zbog bolje apsorpcije lekovitih stvari iz probavnog sistema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA