Categories ZDRAVLJE

Francuskinje otkrivaju male tajne vitke linije

Iako je Francuska domovina kroasana, čokolade, bogatih deserta, sira i vina, samo 11 % ljudi ima problema s viškom kilograma. Kako im to polazi za rukom? Francuskinje su odlučile da sa nama podele tajne svog dobrog izgleda, uz komentar da je neophodno voditi računa, ali da se ne morate ničega odricati.

1. Hleb i testenine možete jesti, ali veoma umereno

Njihov stil života uključuje potpuno uživanje u svakom zalogaju. Francuskinje nikada ne jedu s nogu i uvek uzmu vremena koliko im je potrebno za obrok. Ne odriču se ugljenih hidrata kao što su hleb i testenine – njihova tajna je da ih jedu u malim količinama, jer beli hleb i testenine štete vitkoj liniji, kada se konzumiraju u velikim količinama.

2. Uspeh je u malim porcijama

Ako u Francuskoj naručite sendvič sa šunkom, moglo bi vas iznenaditi kada vidite da u sendviču imate samo jedan tanak kolut šunke, nekoliko komada paradajza i senf. U tome leži još jedna tajna vitkosti Francuskinja – male porcije. I kada su u gostima, Francuskinje neće uzeti više od jednog peciva ili kolača u kom će neko vreme uživati uz kafu. One za doručak obično jedu pecivo, jogurt i pahuljice. Kroasani su povremena poslastica i uglavnom se poslužuju gostima. Grickalice najviše jedu deca posle škole, dok se odrasli drže tri obroka dnevno.

Pročitajte i…Recept dana: Niskokalorične palačinke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA