Dom zdravlja „Dr Ristić“: Odgovori na vaša pitanja (ginekologija)

by | 30 januara, 2013

Odgovara: dr Marica Đuran, specijalista ginekologije i akušerstva

P: Neprijatno mi je da odem lično kod lekara i pitam ga za mišljenje, lakše mi je Vas da pitam. Naime, dešava mi se da tokom orgazma osećam jak bol u potiljku, tačnije na levoj strani potiljka. Pred sam orgazam bolovi su jaki, a nakon toga osetim blaži bol, više kao nelagodnost. Inače, bolujem od migrene koja je retka u poslednje vreme. Da li je to povezano s bolom i da li bi trebalo da odem na neke preglede? Pozdrav i hvala unapred. Jelena

O: Zbog naglog porasta krvnog pritiska moguće su kratkotrajne glavobolje pri orgazmu. Pošto imate migrenu, javite se neurologu radi saveta i pregleda.

P: Poštovani, imam problem sa menstruacijom jos od 16. godine, još mi niko nije prepisao pravu terapiju kako bi se to regulisalo. Trenutno pijem kontraceptivne pilule, ali čim prestanem da ih pijem menstruacija opet postaje neredovna, a uz to se i gojim. Da li imate neki predlog kako biih mogla da rešim problem? Sanita

O: Udruženim snagama nutricioniste i endokrinologa moguće je regulisati telesnu težinu, a samim tim i cikluse.

P: Poštovani, moja grupa vaginalnog sekreta je IIIa. Dobila sam od moje doktorice vaginalete, papa test je uredan. Da li imam razloga za brigu? Veliki pozdrav, B.

O: Nema razloga za brigu. Ako se sekret ne povuče, javite se ginekologu radi uzimanja briseva.

P: Poštovani, imala sam redovnu menstruaciju krajem decembra, a sada sam posle 15 dana dobila malo krvarenje koje traje vec peti dan! Pre menstruacije sam bila prehlađena i pila antibiotik. Prvi put da mi se dešava ovako nešto. Zanima me Vaše mišljenje? Unapred zahvalna, Nada.

O: Ukoliko krvarenje traje duže od deset dana, neophodan vam je pregled.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima iz Doma zdravlja “Dr Ristić”. Kliknite ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.