Dom zdravlja „Dr Ristić“: Odgovori na vaša pitanja (ginekologija)

by | 21 jula, 2012

Odgovara dr Aleksandra Đurđević, specijalista ginekologije i akušerstva Doma zdravlja „Dr Ristić“

 

 

 

P: Poštovani, imam obilne cikluse i sada postajem i anemična ponekad. Mislim da je zbog toga, jer se pravilno hranim. Pitanje je zašto drugi ili treći dan ciklusa nastaje jako obilna menstruacija,da čak ispadaju i komadi (kao meso) i nekada posle toga osetim neku slabost. Redovno idem na papa test i ultrazvuk, koji je uredan. Ciklus mi traje 25 dana, npr. ako imam prvog u mesecu, onda dobijem 26. Kakvi su higijenski ulošci preporučljivi i najneškodljiviji? Unapred zahvalna!

O: Obilne menstruacije mogu biti posledica različitih stanja. Pošto je ultrazvučni nalaz uredan, kao i PAPA , kod Vas je obilno krvavljenje, najverovatnije, hormonske prirode. U svakom slučaju je potrebna terapija, jer ste anemični. Može se pokušati sa aplikacijom hormonske spirale, koja deluje lokalno i dovodi do smanjenja krvavljenja. Postoje i drugi oblici terapije. Obratite se ginekologu. Što se tiče uložaka, ne postoje oni koji se preporučuju ili ne preporučuju. Sami odaberite koji Vam najviše odgovaraju.

Imate problem? Obratite se stručnjacima iz doma zdravlja „Dr Ristić“. Popunite formular ovde.

Jedno reagovanje na “Dom zdravlja „Dr Ristić“: Odgovori na vaša pitanja (ginekologija)”

  1. danijela kaže:

    da li je moguce da naprsne vodenjak u 27oj nedelji i kada je to moguce.trudnoca je treca po redu sve je normalno analize,uz,sve.
    desilo mi se da kada piskim i krenem ponovo iscuri nesto kao voda,bez mirisa boje,pa sam se uplasila.da znam ako se ponovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.