Categories Ginekologija

Intimna higijena: 4 ključna saveta za pravilnu negu vagine

Izgled i zdravlje intimnog dela tela i dalje važe za tabu teme. No, svi ovi faktori često su od presudnog značaja za normalan život, optimalno zadovoljstvo u seksu i ostvarivanje uloge roditelja.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Zdravlje najosetljivijeg ženskog dela tela, vagine, veoma je važno. Problemi koji loše utiču na vaginu su brojni i mogu negativno da utiču na plodnost, želju za seksom i postizanje orgazma. Postoje neke svakodnevne stvari i navike koje mogu ugrožavati zdravlje, a da toga uopšte nismo svesni.

Da biste sačuvali zdravlje svoje intimne zone, reagujte na svaku promenu mirisa i izgleda sekreta, ne dopustite da se infekcija razvije i komplikuje. Bar jednom godišnje posetite ginekologa zbog redovnog ginekološkog pregleda. Takođe, posetite vašeg ginekologa čim primetite neke čudne simptome, te da se vaša vagina “oseća drugačije”, kako biste na vreme otkrili u čemu je problem i uspešno ga rešili.

Pročitajte i… Ove navike negativno utiču na zdravlje vaše vagine

U međuvremenu, povedite računa o higijeni vašeg intimnog područja. Mnoge žene pogrešno održavaju intimnu regiju, a mi vam danas donosimo savete kako da vašu vaginu negujete na pravilan način kako biste izbegli eventualne probleme.

Na šta treba da obratite pažnju prilikom nege vaše vagine pogledajte na sledećim stranama… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA