Categories ZDRAVLJE

Hormonski disbalans: Šta kada hormoni podivljaju?

4. Imate problem sa masnim naslagama u predelu stomaka

Visok nivo masti utiče na stvaranje viscelarne masti, koja oblaže naše organe i može biti veoma štetna za naše zdravlje.  Ako je masnoća u predelu stomaka na visokom nivou, nivo kortizola će biti u disbalansu, što može dovesti do gojaznosti i nedostatka vitalnosti i pokretljivosti.

Da biste rešili ovaj problem, zaista je važno da se nekoliko nedelja podvrgnete dijeti koja smanjuje unos šećera i ugljenih hidrata u organizam, kako biste smanjili masne naslage u predelu stomaka.

5. Kosa vam je beživotna i stalno vam je hladno

Štitna žlezda je zadužena za opšte zdravlje u našem organizmu, ako je nešto u našem telu van ravnoteže, štitna žlezda će reagovati. Međutim, kada dođe do hormonskog dizbalansa ona može da funkcioniše veoma sporo, pa možemo osećati konstantan umor, dok će nam kosa biti veoma beživotna, koža sve tanja, a ruke i stopala konstantno hladni.

Prevelika količina kortizola u krvi, može učiniti naše ćelije rezistentnim na hormon štitne žlezde, usled čega vaše funkcije postaju znatno usporene, što može dovesti do frustracije i napetosti.

Da bi vaša štitna žlezda ponovo normalno funkcionisala pružite svom organizmu odmor i pronađite način da se oslobodite stresa. Ukoliko uspete, ponovo ćete biti energični, a vaše vitalne funkcije biće opet na visokom nivou.

6. Depresivni ste

Visok nivo šećera u krvi povećava rizik depresvinog raspoloženja, pa naučnici tvrde, da će usled naše ljubavi prema nezdravoj hrani, depresija postati jedna od vodećih bolesti modernog doba, zajedno sa dijabetesom.

Ako želite da svaki dan započnete vedrim mislima, potrebno je da se držite zdravih navika, kada su ishrana i fizička aktivnost u pitanju.

Zaista postoji mnogo uzroka hormonskog dizbalansa, oko kojih bi najbolje bilo konsultovati se sa lekarom, ali ako imate neki od ovih početničkih simptoma, možete pomoći sebi, tako što ćete se okrenuti zravim navikama i kvalitetnom načinu života, jer su vam vaše zdravlje i pozitivna energija zaista na prvom mestu.

Pročitajte i…Svi mogući uzroci oticanja nogu: Evo kada bi trebalo da se javite lekaru!

Foto: @sunkisseddiary

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA