4 zdrave namirnice koje pozitivno utiču na našu lepotu i zdravlje

by | 9 novembra, 2019

Svako ko je barem jednom probao zna koliko požrtvovanosti i truda zahteva zdrav način života, a sa druge strane, svaki novi dan donosi mnoštvo iskušenja i mogućnosti za grešku. Još jedna od poteškoća je i mit o tome da zdrav život zahtevas visok budžet, međutim, ako se poslužite malim taktikama, zdrava ishrana će vam postati svakodnevica, nećete osetiti nikakve finansijske promene, a uz to, bićete zdravi i osećaćete se zaista dobro u svojoj koži.

Postoje namirnice koje su veoma zdrave i učinkovito rešavaju određene zdravstvene probleme, tako da je krajnje vreme da ih uvrstite u svoju ishranu.

1. Sok od grožđa je saveznik u borbi protiv nesnosnih migrena

Ukoliko često patite od migrena, nastalih usled dizbalansa hemijskih spojeva u mozgu, sok od grožđa je sjajna prirodna alternativa koja će veoma efikasno ublažiti bol. Grožđe je bogato vitaminima C i A, ali i B2 vitaminom koji reguliše hemijske spojeve u mozgu, smanjuje količinu gvožđa u krvi i pomaže da see bol izazvan migrenom uspešno smanji.

2. Losos, namirnica idealna za zdravu i jaku kosu

Na zdravlje i kvalitet naše kose, pored preparata za negu koje koristimo, utiče i naš način ishrane. Za zdravu i kvalitetnu kosu bitno je da konzumiramo namirnice bogate D vitaminom i omega 3 masnim kiselinama, koje su neophodne za bolju hidrataciju kose i skalpa, a losos je upravo najpogodnija namirnica, koja će prirodno potpomoći kvalitetu naše kose. Budući da je omega 3 važan protein, koji utiče na rast kose i smanjenje suvoće vlasišta, neophodno je da riba postane sastavni deo našeg menija, barem 2 puta tokom nedelje.

3. Topla limunada idealna za ubrzan metabolizam

Započnite svaki dan čašom tople limunade, jer je to savršeno jednostavan način da poboljšate svoj imunitet, očistite organizam od toksina, hidrirate se, ali i pokrenete svoj metabolizam. Pročistite svoj organizam i za nijansu energičnije započnite svoj dan.

4. Kafa kao prirodna zaštita žuči

Iako se kafa sve češće povezuje sa našim nezdravim navikama, reč je o namirnici koja je u svom najčistijem sastavu veoma zdrava. Osim što nas kofein drži budnima i poboljšava nivo koncentracije, naučno je dokazano da razara sitne kristale u žučnoj kesi, pa na taj način sprečava formiranje kamena u žuči.

Foto: GettyImages

Ne možete da smršate uprkos uloženom trudu: Iskorenite ovih 5 prehrambenih navika

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.