4 zlatna pravila za dugoročan gubitak kilograma

by | 30 novembra, 2019

Najluđa noć u godini je pred vratima i znamo da je gubitak kilograma tema, koja okupira većinu žena, zato smo ovog puta izdvojili nekoliko veoma važnih saveta, koje treba usvojiti, bilo kao način borbe sa kilogramima, ili kao način zdravog razmišljanja, na putu mršavljenja, kako biste kilograme izgubili zdravo i dugoročno, jer je to zaista veoma važno!

1. Ne birajte dijetu, već promenite način ishrane

Ukoliko dijetu posmatrate kao dugoročan proces izgladnjivanja i mučenja, verujte da ćete veoma brzo odustati od nje, a ako i ne odustanete, izgladnjivanje neće prijati vašem organizmu i veoma brzo ćete primetiti promene u vašem zdravlju i nivou energije.

Ako želite da omršate i zaista trajno zadržite vitku liniju, morate napraviti temeljne i dugoročne promene u vašem načinu ishrane. Naravno, dopušteno je da svoj organizam obradujete i nečim što nije zdravo, ali neka to bude, samo jednom nedeljno, kako biste shvatili da je taj obrok nagrada za vaš ovonedeljni trud.

2. Vežbajte

Vežbanje sagoreva suvišne kalorije i masnoće i ubrzava rad metabolizma. Veoma je važno da vodite računa o unesenim kalorijama, kao i o onim koje tokom treninga potrošite, kako biste uvek bili u kalorijskom deficitu, jer je to pravi put ka dugoročnom gubitku kilograma. Važno je da kombinujete kardio treninge sa treninzima snage, kako bi vaš trud za kraće vreme, bio što efikasniji. Barem 3 puta nađite vremena da trenirate aktivno oko sat vremena i trudite se da tokom svakog dana budete što aktivniji i to će napraviti znatnu razliku u vašem bio ritmu i mnogo ćete efikasnije gubiti na težini.

3. Ne reagujte na prvi osećaj gladi

Ovo je veoma važno kada je mršavljenje u pitanju, jer većina nas ne može da savlada svoju glad, pa posežemo za nezdravom hranom i u sebe unosimo bespotrebne kalorije. Nemojte jesti u stresnim situacijama i pravdati se PMS-om, već naučite kako da kontrolišete sopstvenu glad i pravilno rasporedite svojih 5 obroka, tako da jedete u ravnomernim vremenskim intervalima, bez opasnosti od prejedanja.

Potrudite se da sa sobom uvek imate neku zdravu užinu, kako biste u trenucima gladi imali zdravu opciju i sprečili sebe da završite u obližnjoj pekari.

4. Vodite računa o nutritijentima

Veoma je važno da svoju ishranu bazirate na proteinima, koji bi po pravilu mogli da zauzimaju najveći deo vaših obroka, ali ne smete isključiti složene ugljene hidrate i zdrave masti, koji su podjednako potrebni nutritijenti vašem organizmu. Ako želite da izgradite mišiće i izgubite masti potrudite se da proteini budu sastavni deo svakog vašeg obroka uz dodatak zdravih masti i složenih ugljenih hidrata, koji će vas držati sitima nešto duže.

Foto: GettyImages

Pročitajte i…Dijeta za efikasno mršavljenje: Obilnim doručkom i do 10 kg manje

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.