5 navika Japanki zbog kojih ne stare i nikada se ne goje

by | 19 januara, 2017

Uglavnom se svi trudimo da izgledamo što bolje – treniramo, vodimo računa o tome šta koristimo kao beauty proizvode za lice i telo, smešimo se što više i na taj način „ubijamo“ bore. Međutim, jednu stvar većina izostavlja, a to je način ishrane.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Vrlo često se pitamo kako je moguće da Japanci izgledaju minimum 15 godina mlađe, i pokušavamo da ukpiramo šta je to što rade da bi tako izgledali.

Iako je genetika ono čime Japanke najviše mogu da se pohvale, ipak treba uvažiti sve njihove savete.

Kako kuvaju?

Prženje, pohovanje, pečenje kod njih ne dolazi u obzir.

Dinstanje na malčice ulja, kuvanje na pari i barenje – termini su koji čine njihov kulinarski svet. Oni povrće uvek seku na listove i minimalno ga termički obrađuju. Začini u njihovom svetu zauzimaju nposebno mesto, koriste ih u većini slučajeva, ali ne preteruju ni u tome.

Raznovrsna hrana

Suši nije hrana koju Japanci jedino konzumiraju. Njihov meni sastoji se od različitih vrsta riba, morskih plodova, raznolikog povrća, naravno pirinča, voća i zelenog čaja.

Nisu poklonici brze hrane, a najčešće biraju svežu i sezonsku hranu…

Pročitajte i… Osmočasovna dijeta sve je popularnija, a da li je toliko dobra za organizam?

Kliknite na lsedeću stranicu…

Doručak je obavezan

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Za razliku od mnogih naših žena koje ponekad zaborave da doručkuju, kod Japanki je to pod obavezno.

Njihov doručak sastavljen je od raznovrsnih namirnica i više malih porcija, koje podrazumevaju pirinač, soju, omlet, povrće…

Retko jedu desert

Japanci su narod koji vrlo retko jede slatkiše i kada to čine rade u veoma malim količinama. Ne konzumiraju kolače i torte sa mnogo kora i filova, kao što je to praksa kod nas, već najčešće prave ili poručuju sladoled od pirinča (moki).

Pročitajte i… Viktorijini anđeli otkrili su čudnu činjenicu o tome koliko kalorija na dan unose

Kultura obedovanja

Za njih ishrana i obedovanje predstavljaju ritual. Jedu polako, u malim zalogajima i malim porcijama. U tanjir najčešće stavljaju jedno jelo jer smatraju da kombinovanje dva jela predstavlja nedostatak ukusa.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.