Ako budete jeli dinju dogodiće vam se nešto fenomenalno!

by | jul 22, 2016

Mnogi će između lubenice i dinje uvek radije glasati za slasno crveno voće. Međutim jedinstvena aroma dinje zaista savršeno deluje na sva naša čula tokom letnjih vrućina. Dinja je i veoma zdrava, a kako kontroliše insulin i stabilizuje nivo šećera u krvi tako je i idealna opcija za dijabetičare. Ovo voće sadrži 300 miligrama kalijuma na 100 grama i pomaže telu da se reši viška natrijum i tako snižava visok krvni pritisak.

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Dinja obiluje i velikim procentom vitamnina C, B, beta karotena, kao i kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa i bakra, a sadrži tri puta više kalijuma od lubenice.

Pročitajte i…Blagodeti sezonskih namirnica: 10 razloga da jedete dinju baš svaki dan

A zbog čega leti morate jesti ovo savršeno voće, pročitajte na sledećoj stranici…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako se trudite da izbegavate slatkiše, leto je idealan period da ovu sjajnu ideju sprovedete u delo. Ova božanska voćka sadrži samo 34 kalorije na 100 grama čime je zaslužila da se nađe na vrhu liste namirnica kojima ćete zameniti slatkiše.

Pročitajte i… Lubenica: Osvežavajuća letnja namirnica koja čuva zdravlje

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Nadutost stomaka nikada nije prijatna, pogotovo leti, a ukoliko želite da se oslobodite ove neprijatnosti dinja bi mogla da postane vaša nova najbolja drugarica. Ova neodoljiva voćka efikasno rešava problem nadutosti, ali i ubrzava metabolizam i potpomaže eliminaciju toksina iz organizma.

Pročitajte i…Voće koje će vam pomoći da izgubite kilograme

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Malo je poznato da dinja deluje i kao prirodni sedativ. Ukoliko ste uznemireni, umesto sladoleda i čokolade pojedite malo dinje. Primetićete da će vam popraviti raspoloženje, a nećete osetiti grižu savesti zbog ogromnog broja kalorija koje ste uneli u sebe.

Pročitajte i… Ovo voće treba da jedete baš svaki dan

Da li volite dinju? Na koji način je vi jedete?

Tagovi: