Categories Zdrava ishrana

Doručak stvoren za mršavljenje

Iako od malih nogu slušamo da je doručak najvažniji obrok u danu, malo ko se tog pravila zaista pridržava. Ruku na srce, ko bi uopšte pomislio da može smršati ako svaki dan počinje… pa, hranom?

foto: ThinkstockPhotos
foto: ThinkstockPhotos

No, dame koje su u poslednjih nekoliko meseci uspele da skinu čak do pet kilograma, posvedočile su da je to pravilo ipak zlata vredno. Opšte pravilo glasi da, ukoliko dan počnete uz zdravi doručak, imate manje šanse da kasnije u toku dana osetite neutoljivu glad.

Sada upoznajte namirnice i napitke koji treba da nađu put do vašeg frižidera noć pre napornog dana.

Dakle, tu su prvenstveno jaja. Ove namirnice su prebogate proteinima, i samo jedno jaje za doručak biće vam dovoljno da prebrodite i nekoliko sati! Uz to, jaja možete jesti u ma kom obliku želite (kuvana, na oko ili smučkana u kajganu), a efekat će ostati isti!

Sličan uticaj na organizam imaju i svemoguće supervoćke – banane, dok je od povrća na najboljem glasu spanać od kojeg uvek možete napraviti fantastičan prirodni šejk (mi preporučujemo kombinacuju sa limunom i medom, jer zaista nema ničeg zdravijeg od toga!).

Jagode i borovnice takođe su preporučljive, jer su bogate antioksidansima koji imaju zadatak da pročiste vaš organizam, a prilikom dijete to je neophodan korak. Njih uvek možete kombinovati sa žitaricama po želji i tako dobiti zaista bogat i ukusan doručak. Ali, budite oprezni kada birate žitarice i izbegavajte one koje sadrže šećer i veštačke dodatke, jer ćete sa njima samo napraviti kontraefekat.

I na kraju, na sreću svih onih koji mrze jutra, na listi najboljih pomoćnika u mršavljenju je kafa! Da, da, taj „ozloglašeni“ napitak zapravo će vam puno pomoći, naročito ako počnete da vežbate u prepodnevnim satima. Istraživanja su, naime, pokazala da će vam se kalorije prilikom vežbanja sagorevati čak 15% brže ukoliko sat vremena pre treninga popijete šolju kafe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA