Categories Zdrava ishrana

Izračunajte: Koliko kalorija vam je potrebno da smršate?

Kada jedemo u svoj organizam unosimo male jedinice energije, kalorije. One se nalaze u svakom našem zalogaju, i kada je gubljenje kilograma u pitanju, one su tema broj jedan.

Svi smo  već naučili koji je glavni uzročnik gojenja: unosimo više kalorija, nego što ih možemo potrošiti! Ako unosite manje kalorija, nego što trošite, sasvim sigurno ćete izgubiti na težini. Izgleda jednostavno, ali broj kalorija koji vam je potreban da regulišete telesnu težinu, zavisi od vaše telesne aktivnosti, telesne građe, hormona i zdravog sna. Dakle, nije baš tako jednostavno izračunati broj kalorija koji vam je dnevno potreban da biste regulisali svoju telesnu težinu.

Bitno je da znate da kada vodite računa o kalorijama, da biste omršali, nije uvek manje kalorija bolja opcija! Vaše kalorije ne  bi trebalo da spuštate ispod 1200. Istraživanja su pokazala da će većina žena sagoreti tu količinu kalorija jednostavno ne radeći ništa. Stoga bi unos kalorija koji je manji od 1200 doveo vaš organizam do  iscrpljenog stanja,  mogao usporiti vaš metabolizam i stvoriti  osećanje zamora.

Pročitajte i…Šta je TRE i kako vam može pomoći da izgubite višak kilograma?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA