Mršavljenje bez dijete! Da, i to je moguće!

by | 6 maja, 2015

Niste raspoloženi da brojite kalorije? Uz ove trikove grami će se topiti sami od sebe!

01

Ukoliko želite da se rešite manjih naslaga bez previše truda (a ko ne želi :)), predstavljamo vam 15 jednostavnih saveta koji se veoma lako mogu uklopiti u svakodnevnu rutinu, a dokazano potpomažu gubitak telesne težine.

Voćkice mršavice

Jedite više tropskog voća, recimo ananasa, papaje ili kivija. Njihovi enzimi podstiču metaboličke procese, odnosno razmenu materija u organizmu.

Propisno se naspavajte

Po mogućstvu, spavajte po sedam sati bez prekida. Na taj način u organizmu se stvara osećaj opšteg blagostanja, čime se sprečava stresno prejedanje.

Ohladite se

Pri temperaturama nižim od 18 stepeni C organizam intenzivira proces sagorevanja masti. Dakle, smanjite grejanje!

Aktivni posmatrač

Uopšte ne morate biti aktivni. Dovoljno je samo da gledate sport! Istraživanja su pokazala: i od samog gledanja krv brže struji kroz žile.

Superkoren

I đumbir dokazano pojačava protok krvi – i potpomaže procese varenja. Odmah ga (narendanog) dodajte u ceđenu narandžu ili čaj!

Espreso, molim!

To je prava stvar – takođe pruža dodatni podsticaj procesu razmene materija.

Pređite na crveno

Ubuduće jedite samo s crvenih tanjira. Ova signalna boja suzbija apetit.

Sve nalevo

Ako ste dešnjakinja, užinajte služeći se levom rukom – i obratno. Tako ćete pojesti za 30 procenata manje čipsa i slatkiša.

Klasičar

Za vreme jela, radije slušajte Mocarta nego rok muziku. Tako ćete svesnije uživati, a 25 procenata manje hrane završiće vam u stomaku.

Baš ljuto!

Začinite obroke čilijem! Sastojak kapsaicin ubrzava proces razmene materija, pospešuje proces obnavljanja energije i blokira deponovanje masti u telu.

Pogasite svetla

Ura za večeru uz sveće! Naučna istraživanja su dokazala: pri prigušenom osvetljenju brže postižemo osećaj sitosti.

Mali predah

Osećaj sitosti uspostavi se u proseku najranije 20 minuta nakon prvog zalogaja. Dakle, isplati se između zalogaja praviti kratke pauze – tokom kojih možete, na primer, razmišljati o prošlogodišnjem letovanju.

U društvu je uvek bolje

Jedite s prijateljima! To će vam podići raspoloženje i sprečiti prejedanje. Uostalom, na taj način pojedemo čak za oko četvrtinu obroka manje.

Gorko nas čini vitkim!

Gorke supstance iz grejpfruta pospešuju proces sagorevanja masti. Stoga je najbolje da nakon svakog obilnijeg obroka priuštite sebi jedan grejpfrut, bilo da se radi o njegovoj žutoj ili crvenoj varijanti.

Daj žvaku

Žvakanje žvakaće gume bez šećera mozgu šalje signale sitosti. Sporedni efekat: žvakanje redukuje stres.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.