Categories Zdrava ishrana

Napravite zaslađivač za jutarnju kafu, koji će za samo nekoliko dana otopiti višak masnih naslaga u predelu struka

Mnogi od nas svoje jutro započinju šoljom zadovoljstva u vidu prve jutarnje kafe, ali ne znaju da ukoliko svojoj kafi dodadju samo nekoliko sastojaka, ona će postati pravi pokretač metabolizma i pomoći će nam da se oslobodimo suvišnih masnih naslaga.

Ukoliko svojoj kafi dodate malo cimeta, meda i kokosovog ulja, možete izgubiti čak nekoliko kilograma, bez drastične promene u svom jelovniku.

Cimet na različite načine pozitivno utiče na naše zdravlje. Ima protiv upalno dejstvo i bogat je antioksidantima, pa čisti naš organizam od štetnih, slobodnih radikala. Takođe, podstiče razgradnju šećera i tako se obezbeđuje energija, potrebna našem organizmu, a samim tim sprečava taloženje masnih naslaga.

Med je zdrav prirodni zaslađivač, koji  je bogat mineralima poput natrijuma, cinka, kalcijuma, fosfora i gvožđa. Zato on smanjuje količinu holesterola u krvi i ublažava stres.

Priprema:

  • 1/2 šolje meda
  • 3/4 šolje kokosovog ulja
  • Kašičica cimeta
  • Kašičica kakaa

Sve sastojke dobro izmešati i čuvati u frižideru.

Svakog jutra dodajte kašičicu smese za ubrzavanje metabolizma u šolju tek skuvane kafe i dobro promešajte. Nakon samo nekoliko dana uvidećete prve rezultate, koji će vam izmamiti osmeh na lice.

Pročitajte i…Promenite režim ishrane: Zamenite čips i slatkiše ovim zdravim grickalicama

Foto: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA