Neobični ali savršeni načini da ove zime steknete superimunitet!

by | decembar 1, 2016

Uz ovaj jednostavan plan ishrane ove zime zaboravićete na viruse i prehlade. Napravite jelovnik sa puno vitamina i minerala, koji će vas održavati zdravim bez straha od dobijanja viška kilograma. Ako se budete pridržavali ovih saveta popravićete imunitet za samo dva meseca.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Zimski detoks

Ulje origana je idealno za prirodan detoks organizma, čisti i uništava sve loše bakterije u probavnom sistemu.  Dok ga koristite za čišćenje, uzimajte ga 200 miligrama tri puta na dan.

Japanske gljive 

Koju god vrstu da izaberete, ove gljive su odličan način da poboljšate imunitet i oterate prehladu. Možete ih spremati na razne načine jer kuvanjem ne gube hranljive materije.

Pročitajte i…Tehnika “čaša vode” rešava probleme i ispunjava vaše želje preko noći… Stvarno!

Kliknite na sledeću stranicu…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Rasteretite jetru

Zeleno povrće kao što je brokoli, kelj, salate i kupus  najbolji su izbor za jetru. Ako ih uvrstite u jelovnik, oslobodićete se svih toksina iz tela.

Pola avokada na dan

Avokado sadrži esencijalne antioksidanse i zdrave masti koji hormone vraćaju u ravnotežu. Stručnjaci preporučuju da je idealna doza pola avokada na dan.

Đumbir zagrejava 

Brojna lekovita svojstva đumbira su svima poznata. Ako ga do sada niste koristili, ove zime morate probati. Prema ajurvedskoj medicini, đumbir zagrejava i čisti telo što ga čini idealnim za zimske dane. Pomaže i radu limfnih žlezda i ublažava upale.

Pročitajte i… Domaća instant energetska bomba koja će učiniti da se osećate srećnije

Foto: Guliver/getty images

Foto: Guliver/getty images

Crni ribizla za zdrav vid

Ako imate problem sa vidom ovo je namirnica za vas. Popravlja vid i bogata je vitaminom C, koji nam uvek pomaže u borbi sa virusima.

Neka meso čini 10 posto vašeg jelovnika

Koristite meso kao prilog, a ne kao glavno jelo. Bazirajte ishranu na puno povrća, meso koristite u manjim količinama.

Pazite kako jedete

Prosečan čovek svaki zalogaj žvaće manje od 15 puta. Pokušajte povečati ovaj broj, jer je naučno dokazano da oni koji više žvaću hranu, jedu 10 posto manje i nisu skloni gojenju.

Pročitajte i…Isprobala sam više puta: Samo jedna mešavina mi otpuši nos bolje od kapi


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: