Categories Zdrava ishrana

Oni su najpoznatiji vegani! Primećujete li nešto drugačije na ovom spisku?

7. Tobi Magvajer

Guliver/Getty Images
Guliver/Getty Images

Možda zvuči neverovatno, ali i Spajdermen je vegan. Takođe, on je i istaknuti aktivista za prava životinja. Pored toga, njegov aktivizam ide do te mere, da svakog gosta u svom domu dočeka širom raširenih ruku, ali ga i zamoli da skine svu odeću i obuću od kože.

8. Džejms Kameron

Guliver/Getty Images
Guliver/Getty Images

Džejms Kameron i njegova supruga Suzi Ejmis vlasnici su privatne škole, a planiraju da je učine prvom “veganskom školom” na svetu.

9. Serena i Venus Vilijams

Guliver/Getty Images
Guliver/Getty Images

Naime, Venus je imala hronično i alrmantno oboljenje (Sjogrenov sindrom), posle čega se pobvukla iz javnog života. Morala je da promeni način ishrane i vrati se na teren… Takav način prenela je i na svoju sestru Serenu.

Pročitajte i… Do sada ste sigurno grešili? Evo na koliko sati bi zaista trebalo da jedemo obroke

10. Bred Pit

Guliver/Getty Images
Guliver/Getty Images

Glumac se smatra jednim od simbola veganske ishrane. On je vatreni aktivista za prava životinja i jednom prilikom je izjavio da ga izrazito nerviralo kada su njegova bivša superuga Anđelina Džoli i deca konzumirali proizvode životinjskog porekla.

U tekstu smo se osvrnuli isključivo na poznate ličnosti koji su vegani, ne vegetarijanci. Primećujete li da većinu čine muškarci? Zašto je to tako?

Ono što mnoge muškarce “zabrinjava” jeste da li ih konzumiranje veganske hrane čini manje muževnim?

Istraživanja su dokazala da konzumacija soje i izoflavona ne povećava nivo estrogena, ne smanjuje nivo testosterona, ne snižava broj spermatozoida i nema nikakve veze sa stereotipom da su muškarci vegani “ženstveniji” od nevegana.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

3 komentara

  1. Super je biti vegan i pridrzavati se veganskog nacina zivtota. Ali ja sam neko ko obozava meso i tesko da bi mogla da izdrzim bez njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA