Dugo se verovalo da zdrav doručak treba da bude jak i obilan, ali danas konačno želimo da raskrinkamo taj mit.

Studije kineskih i nemačkih naučnika pokazale su da se kalorije iz doručka brzo deponuju kao masti. Pored toga, ljubitelji obilnih doručaka često zaborave i na “prijatelja i neprijatelje”, pa samim tim dopunjuju obroke i sami pojedu i ručak i večeru. Na kraju – dobijaju na težini.
Pročitajte i… Ishrana prema krvnoj grupi: Saznajte šta odgovara vašem telu
Ali, rezultati istraživanja američkih naučnika pokazala su efikasnost i korisnost obilnog doručka – ali samo ako je pravilno osmišljen i izbalansiran u proteinima i ugljenim hidratima.
Banane
Sadrže dosta magnezijuma, zbog čega, ako ih uzmete na prazan želudac, mogu da poremete ravnotežu kalcijuma i magnezijuma – i to zauzvrat može dovesti do srčanih oboljenja.
Još namirnica koje nisu neophodne za doručak pogledajte na sledećim stranama…
VAŠI KOMENTARI