Categories Zdrava ishrana

Uz ovaj doručak mršavićete lakše nego ikada pre, a bićete i siti tokom dana

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok u toku dana, posebno ako želite smršati. Ali ukoliko već oko 10 ili 11 sati ponovno počinjete osećati glad, počnite razmišljati o tome da pametnije birate namirnice.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Najbolji izbor je – zobena kaša, to potvrđuje i najnovije istraživanje objavljeno u časopisu Annals of Nutrition & Metabolism.

Istraživanje je obuhvatilo 36 muškaraca i žena koji su bili podeljeni u tri razlicite grupe: prva je jela zobenu kašu za doručak, druga je jela kukuruzne pahuljice, a treća je preskakala doručak i pila samo vodu.

Pročitajte i… Proverite zbog čega se fit lepotice širom sveta kunu u jogurt dijetu

I prva i druga grupa unosile su 350 kalorija ukupno. Kroz naredna tri sata svi učensici su morali u više navrata beležiti stanje sitosti, a davali su i uzorke krvi kako bi im se pratio nivo šećera i insulina u krvi. Nakon toga su svi dobili isti ručak koji je trebalo konzumirati sve dok ne osete sitost.

Ostatak teksta pročitajte na narednim stranama…

2 komentara

  1. Koliko god zelela da smrsam-pahuljice,zobenu i ovsenu kasu za dorucak ni slucajno ne mogu da jedem.

  2. Zobena kasa ima mnogo prednosti, ali mislim da se generalno malo koristi u svakodnevnoj ishrani. To sto daje duzi osecaj sitosti je njena velika prednost u odnosu na kukuruzne pahuljice koje se cesce doruckuju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA