Categories Zdrava ishrana

Zaboravite na čia semenke i kinou. Stigla je nova super zdrava hrana i za nju još niste čuli!

Sve je veći broj ljudi koji se okreću zdravoj i balansiranoj ishrani. Ovo je, svakako, skuplji, ali na duge staze isplatljiviji i balgotvorniji režim ishrane, koji čuva naš organizam i zdravlje, ali i održava vitku liniju. I dok smo i dalje “opsednuti” čia semenkama, kinoom, artičokama, bulgurom, brokolijem i sličnim popularnim namirnicama, iz senke se pomaljaju one još zdravije i još neobičnije!

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Dakle, u 2017. godini trendovi u zdravoj ishrani kažu sledeće – na vašem jelovniku bi trebalo da se nađe sledećih 5 namirnica!

1. Nangka

Kažu da je ova egzotična voćka najnovija veganska zamena za meso, s obzirom da njena tekstura i ukus neodoljivo podsećaju na svinjetinu. Nangka je bogata proteinima, kalijumom, gvožđem i kalcijumom. Zanimljivo je i da je ovo najveća voćka na svetu, a nutricionisti kažu i da može da koristi umesto kukuruza i pšenice.

Pročitajte i… Kako da na najlakši način očistite telo od toksina i spasete zdravlje

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Kliknite na sledeću stranicu… 

4 komentara

  1. Ako ove vocke nekako, negde mogu da se kupe i kod nas RADO bih ih probala i korostila!
    Cia semenke kao i articoke koristim, i visetruko su korisne za nas organizam.. Medjutim, problem je sa njima sto se ukus ne dopada svakome. 🙁
    ali naravno postoje mali trikovi u kuvanju kada se jedan ukus prikriva drugim pa ja koristim persun ili neke druge zacinske biljke, jer se mom suprugu ne dopada ukus articoka…pa mu cesto njih serviram…a on ne znajuci sta jede pohvali moje kuvanje! 😉 🙂

  2. Sve vise nekih novih namirnica cija imena je tesko zapamtiti. Ipak vecu paznju je potrebno posvetiti onim biljkama koje se gaje i mogu naci na nasem prostoru. Ima tu mnogo zaboravljenih lekovitih i zdravih biljaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA