
Saveti nutricioniste: Gde se kriju skrivene kalorije? (II deo)
Skrivene kalorije su, sudeći po broju vas koji su želeli da čitaju na ovu temu, problem većine. Koliko neželjenih kalorija možete uneti samo pijući...
Limun je voće koje se tokom cele godine može naći u svačijoj kuhinji. Odličan je kao dodatak čaju, daje poseban ukus ribi, kada se iscedite preko nje, a da ne pričamo o tome koliko je dobar za naš organizam i imunitet – pogotovo sad kada je vreme dosta promenljivo.
A pored kiselog ukusa, limun sadrži i brojne vitamine i nutrijente: kalcijum, gvožđe, folnu kiselinu, vitamine A, B6, C i E, bakar, magnezijum, cink, fosfor, niacin, riboflavin, tiamin i mnoge druge.
Pročitajte i… 10 razloga zašto treba da pijete limunadu svaki dan
Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani…
Međutim, deo limuna koji skoro svi bacamo je u stvari najbogatiji vitaminima koje želimo da unesemo. Kako da iskoristite ceo limun i sve njegove prednosti, a da ne bacate koricu? Vrlo lako.
Mi vam preporučujemo da probate zamrznut limun. Zašto? Zato što ga tako možete pojesti celog i na taj način uneti dovoljno vitamina za ceo dan i tako zaštiti svoj organizam i pojačati imunitet. Pritom će kora postati vrlo ukusna i hrskava.
Kako to da uradite?
Isecite limun na kriške, kao kada biste ga poslužili uz čaj, ili uz ručak na čijem meniju je riba. Stavite ih u kesu za zamrzivač i ostavite da odstoji nekoliko sati ili jedan dan. Svaki put kada poželite nešto kiselo ili vam je potrebna vitaminska bomba – uzmite krišku iz zamrzivača i pojedite je. Citrusni ukus će vas zasigurno osvežiti i dati vam ekstra energiju za ostatak dana.