Zamrznut limun? Pravi izvor vitamina i zdravlja

by | februar 20, 2016

Limun je voće koje se tokom cele godine može naći u svačijoj kuhinji. Odličan je kao dodatak čaju, daje poseban ukus ribi, kada se iscedite preko nje, a da ne pričamo o tome koliko je dobar za naš organizam i imunitet – pogotovo sad kada je vreme dosta promenljivo.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

 

A pored kiselog ukusa, limun sadrži i brojne vitamine i nutrijente: kalcijum, gvožđe, folnu kiselinu, vitamine A, B6, C i E, bakar, magnezijum, cink, fosfor, niacin, riboflavin, tiamin i mnoge druge.

Pročitajte i… 10 razloga zašto treba da pijete limunadu svaki dan

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani…

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

Međutim, deo limuna koji skoro svi bacamo je u stvari najbogatiji vitaminima koje želimo da unesemo. Kako da iskoristite ceo limun i sve njegove prednosti, a da ne bacate koricu? Vrlo lako.

Mi vam preporučujemo da probate zamrznut limun. Zašto? Zato što ga tako možete pojesti celog i na taj način uneti dovoljno vitamina za ceo dan i tako zaštiti svoj organizam i pojačati imunitet. Pritom će kora postati vrlo ukusna i hrskava.

Kako to da uradite?
Isecite limun na kriške, kao kada biste ga poslužili uz čaj, ili uz ručak na čijem meniju je riba. Stavite ih u kesu za zamrzivač i ostavite da odstoji nekoliko sati ili jedan dan. Svaki put kada poželite nešto kiselo ili vam je potrebna vitaminska bomba – uzmite krišku iz zamrzivača i pojedite je. Citrusni ukus će vas zasigurno osvežiti i dati vam ekstra energiju za ostatak dana.

Tagovi: