Categories ZDRAVLJE

Istraživanje otkrilo: 3 navike za efikasno gubljenje kilograma

Stručnjaci tvrde, da do uspešnog gubljenja kilaže najefikasnije i na duže staze dovodi  promena životnog stila i nekih navika. Dokaz za to pruža im ispitivanje u kome su učestvovale žene, koje su drastično smanjile svoju telesnu težinu, a koje su uglavnom davale slične savete osobama  koje žele da omršaju zdravo i efikasno.

Svaka od ovih žena, navela je promenu životnog stila i navika u zdrave navike, kao osnovni korak u borbi sa viškom kilograma. A uz promenu ovih navika, bitna je i svest o tome da ovaj proces traje dugo, ali da je to jedini zdrav način da uspešno smršate.

1. Brojte kalorije koje svakodnevno unosite

Ukoliko pratite kalorijsku vrednost onoga što unosite u svoj organizam i pratite koliko kalorija trošite na svoju fizičku aktivnost,  uvek ćete  moći da znate koliko još kalorija možete da pojedete i na taj  način bićete  uobročeni.

2. Dopustite sebi jedan dan u nedelji, kada možete da jedete svoj omiljeni dezert

Da biste ostali dosledni u svom novom načinu života i ishrane, potrebno je da s vremena na vreme zadovoljite  potrebu za pojedinim namirnicama kojih ste se odrekli. Ako ih se predugo odričete, kada jednom posustanete, teško ćete se vratiti na pravi  put. Zato ponekad dajte  sebi oduška, a sutradan nastavite da jedete po svom režimu i bez odstupanja.

3. Vežbajte barem  5 dana u nedelji

Uvedite sebi trening od sat vremena i osmislite ga tako da podjednako opterećuje svaku grupu mišića.  Kombinujte različite  vrste treninga i trudite se da budete aktivni barem 5 dana u nedelji i rezultati neće izostati.

Svaka od ovih žena motivaciju za uspeh pronašla je u sebi, kada je videlaprve rezultate. Svaka od njih uspela  je da pobedi sebe i postane nova osoba. Kroz to putovanje  možete proći i vi, ukoliko to zaista duboko želite!

Pročitajte i…Kada je pravo vreme za trening?

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA