Recepti: Kako ren leči sinuse

by | 16 februara, 2015

Koren biljke ren pomoći će nam da u kućnim ulovima na veoma jednostavan način, kroz inhalacije i obloge izlečimo sinuse.

U narodnoj medicine ren je odavno poznato kao lekovita biljka. Zbog svog oštrog i ljutog ukusa ali i eterčnih ulja koja sadrži, ren je veoma tražen koren. Glikozin sinigrin je glavni sastojak rena, upravo zbog njega se oseća taj oštar miris i to mu daje lekovitost.
Saznajte i primenite nekoliko proverenih recepata kako ren leči sinuse.

Upala sinusa, kako se inhalirati
Na zagrejanu ringlu staviti malo izrendanog rena (kod šporeta sa keramičkom pločom, na AL foliju staviti izrendani ren). Peškirom se pokriti preko glave i udisati isparenja 5-10 minuta neposredno pred spavanje.

Peckanje koje se oseti u nosu čim legnete u krevet znak je pozitivnog dejstva rena.

Ako vas već duže vreme muče sinusi, te ne možete da spavate a sekrecija iz nosa nikako da stane, evo još jednog provereno dobrog recepta:

Potrebno vam je:
Staklena flaša od pola litre
Narendan ren skoro do vrha flaše
Vinsko sirće

U flašu sa renom sipati sirće, zatvoriti da ne izvetri i držati tako na sobnoj temperaturi desetak dana. Kad god se setite, flašu promućkajte. Najranije posle sedam dana, otvorite flašu i udišite oko pet minuta. Trudite se da dišete duboko bar desetak udisaja. Potom flašu zatvorite i ponavljate postupak na svakih sat vremena.

Uveće tečnost treba sipati na pamučnu tkaninu, držati je bar 15 minuta na čelu i potiljku. Idealno je ako sa ovim oblozima možete da prenoćite. Postupak ponavljati bar pet a najvše sedam dana

Sirup protiv upale sinusa
Na mašini za meso sitno samleti:
50 gr rena
20 gr korena đumbira
20 gr cikorije,
pa tome dodati kašicicu cimeta. Dobijenu mešavinu sipati u staklenu teglu i dobro zatvoriti, pa uz povremeno mućkanje deset dana držati kraj izvora toplote. Svako jutro natašte, pola sata pre jela, uzimati po jednu kafenu kašicicu ove smese.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.