Categories ZDRAVLJE

Kada telo i um više ne mogu: Jasni pokazatelji da pucate od stresa

15. Naglo debljanje ili mršavljenje. Niste unosili nikakve promene u svoju ishranu, ali odjednom se debljate ili  naglo mršavite. Stres može biti uzrok hormonalnih promena koje utiču i na vašu telesnu težinu. Posebno utiče na rad štitne žlezde, a upravo su neobjašnjivo debljanje i mršavljenje jedan od znakova da vam štitna žlezda stvara probleme.

16. Problemi sa gorušicom. Najčešće je uzrokuju hrana i piće koje konzumiramo, ali gorušica može biti rezultat stresa, koji takođe potiče prekomerno izlučivanje kiselina u želucu.

17. Često se osećate anksiozno. Stres ne utiče samo na naše fizičko stanje nego i na psihičko. Duža izloženost stresu može uzrokovati napade panike sa kojima se najčešće ne možemo nositi bez pomoći stručnjaka.

18. Ne možete da se fokusirate. Nekada ste bili pedantni, tačni, brzi i učinkoviti, a sada se jednostavno ne možete fokusirati na svoj posao i obaveze? Stres je uzeo svoj danak.

19. Preterujete sa svojim porokom. Umesto nekoliko cigareta dnevno odjednom bez problema popušite celu kutiju. Zbog osećaja pritiska u stresnim situacijama većina traži “utehu” u svom štetnom poroku.

20. Zaboravljivost i gubitak oštroumnosti. Treba vam dugo da razbistrite glavu, ne možete srediti misli i često zaboravljate? Sve su to posledice stresa.

Foto: Getty Images

Couching sa TaRom: Hajde da rečima i emocijama stvaramo čarobna iskustva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA