Categories Zdrava ishrana, ZDRAVLJE

Kako efikasno primeniti keto dijetu

Koji su simptomi ketoze?

Simptomi ketoze nisu prijatni, naročito na početku dijete, ali su i znak da se u vašem telu odvijaju procesi koji su pokazatelj da je mršavljenje otpočelo.

Simptomi su sledeći:

glavobolja
slabost i umor
žeđ
metalni ukus u ustima i loš zadah
mučnina i bolovi u stomaku
nesanica
učestalo mokrenje

Da biste ovo prebrodili, neophodno je da pijete dosta tečnosti, unosite vitamine i minerale. Pomoći će vam da pravite proteinske napitke koji će vašem organizmu obezbediti dodatnu energiju.

Ukoliko niste sigurni u ove simptome, potrebno je izmeriti ketone u vašem organizmu. To možete izmeriti pomoću posebnih ketonskih traka koje mere ketone u urinu, pa ipak najpouzdanije je izmeriti ketone u krvi.

Ketonska ishrana

Ovakva ishrana podrazumeva smanjeni unos ugljenih hidrata. Dozvoljeno je samo oko 50g dnevno. Pored ovakvog unosa ugljenih hidrata potrebno je bazirati se na unos masti i proteina.

Trebalo bi da znate koliko je kalorija neophodno da unosite u toku dana da biste izgubili kilograme i na koji način bi trebalo da kombinujete masti i proteine.

Količina proteina koje treba da unesete kroz keto dijetu treba da bude u skladu sa vašom težinom i visinom. Pravilo je da ide jedan gram proteina na jedan kilogram težine. Kada taj broj pomnižite sa 4, dobijate broj kalorija koji treba da uzimate iz proteina.

Ostatak kalorija u keto ishrani treba da budu masti. Da biste odredili koliko je to tačno kalorija, potrebno je da od ukupnog broja kalorija oduzmete broj proteinskih kalorija.

Količinu ugljenih hidrata od 20-50g veoma lako dostići ćete tako što ćete jesti voće i povrće.

Pročitajte i…Ovo je najlakši način da očistite telo od toksina i spasete zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA