Categories ZDRAVLJE

Kokosovo ulje: Saveznik u borbi protiv akni

Presuda

Zbog potencijalno mikrobioloških, hidrirajućih i umirujućih osobina kokosovog ulja, naši stručnjaci kažu da bi kokosovo ulje moglo raditi na isceljenju kože podložne akenama, ali pod jednim ulovom, da se ono koristi kao sredstvo za uklanjanje šminke i čišćenje lica. Zato što ulje veže sebum i druge nečistoće, izvlačeći otpad od pore dok hranu kožu.

Nakon što ga isperete, važno je ukloniti sve tragove ulja sa drugim sredstvom za čišćenje. Pošto je kokosovo ulje tako komedogeno, ne želite da ostavite bilo kakav ostatak na koži. Ovaj metod dvostrukog čišćenja omogućava vam da uživate u blagim prednostima kokosovog ulja – bez rizika od velikog začepljenja pora.

Najbolje je da koristite nerafinisano kokosovo ulje.Ima odličnu ravnotežu prirodnih masnih kiselina, koje mogu biti efikasne kao hidratacija za zdravu kožu.Pored toga, u nerafinisanom ulju nema veštačkih mirisa koji dodatno mogu uticati na iritaciju vaše kože, pa je ono svakako najbolji izbor za vas.

Pročitajte i…Najmoćniji prirodni antibiotik: Ulje divljeg origana

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

 Foto: Thinkstock

1 komentar

  1. Danas bukvalno za sve hvale kokosovo ulje, ne znam da li je propaganda ili stvarnost ali šta god da pogledate sve se premazuje kokosovim uljem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA