Kolagen – vaš saveznik lepote i dobrog zdravlja

by | 4 maja, 2022
kolagen

Sigurno ste već čuli kako kolagen veoma utiče na vitalnost organizma i dobar izgled. U poslednje vreme u ponudi su brojni preparati na tržištu koji nam ga predstavljaju kao eliksir mladosti.

Kolagen je gradivni protein, komponenta vezivnog tkiva u našem organizmu i čini oko 30% svih telesnih proteina. Kako starimo, opada sinteza kolagena, ali i njegovo obnavljanje, i to u proseku 1% kolagena godišnje nakon 25. godine života. Sinteza kolagena drastično opada kod svih osoba starijih od 40 godina, naročito kod žena u menopauzi.

Kolagen i zdravlje kože

Svi prvo primećujemo bore na koži, ali često se, kao posledica gubitka kolagena i hijalurona, javljaju i problemi sa smanjenom pokretljivošću i bolovima u kostima i zglobovima. Količine kolagena koje se starenjem gube teško možemo smanjiti unosom putem ishrane zbog količine peptida koja je potrebna i ograničene mogućnosti resorpcije.

Zato je preporuka ipak odabir dobrog suplementa, i to na bazi malih molekula bioaktivnih peptida kolagena koji postižu bolju raspoloživost na ključnim mestima.

kolagen

Collagenfix® je tečni kolagen za peroralnu primenu, sadrži Fortigel® – bioaktivne peptide kolagena u dozi od čak 5000 mg, koji se brzo i lako apsorbuju. Collagenfix®, pored bioaktivnih peptida (FORTIGEL®), sadrži i hijaluronsku kiselinu, vitamin C, mangan i bakar koji zajedno, klinički dokazano, ostvaruju poboljšanje pokretljivosti zglobova i pospešuju njihovu regeneraciju. Takođe, koži i kosi pružaju kvalitetnu negu i zdrav i lep izgled.

Jer zdravlje i lepota uvek kreću iznutra. Uprkos godinama, ostanite mladi i aktivni.

lepotaizdravlje.rsPromo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.