Sprečite gljivične infekcije

by | 19 februara, 2015

Kao i većina žena, sigurno ste i vi jedna od onih koja se suočila s problemima gljivičnih infekcija. Kandida prednjači ispred svih te stvara dosta problema. Ipak, situacija može da se drži pod kontrolom.

Gljivičnu infekciju najčešće uzrokuje gljivica pod nazivom Candida koja živi u svakom telu, a napada kada se poremeti kiselasta ravnoteža u ženskom delu polnog organa, pre svega u materici i tada se javlja svrab. Situacija nije tako strašna kako se čini na početku i sve može da se drži pod kontrolom te uspešno leči.

Pravila ishrana

Stručnjaci preporučuju da nedelju dana pre menstruacije treba uzimati probiotik, izbegavati šećer i ugljenohidrate. Jogurt i kefir treba piti i jesti više nego inače. Beli luk i mesne supe su odlična preventiva za prečavanje gljivičnih infekcija. Slatkiši su prava zamka u ishrani, oni podstiču razvoj gljivica.

Izbor garderobe

Gljivične infekcije jesu napast ali je to rešiv problem. Gljivice se odlično raznožavaju u toplom i vlažnom okruženju. To znači da je uska odeća veoma pogodna za širenje upale i gljivičnih infekcija. Birajte uvek odeću od prirodnih materijala, poželjno je da peglate donji veš (na taj način se uništavju sve bakterije.

Lična higijena

Gljivična upala izaziva jak svrab, belo pranje se pojačava i ima neugodan miris. Veoma je važno da redovno i pravilno održavate intimnu higijenu. Što se tiče higijene, nemojte koristiti vruću vodu za pranje intimnog područja, izbegavajte i sapune, naročito mirisne. Takođe, mirisni tamponi i ulošci, bar dok imate infekciju, nisu preporučljivi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.