Categories ZDRAVLJE

#micablogerica savetuje: Kako se vratiti u formu posle porođaja

Mnogima poznata sa Instagrama kao Mica Blogerica, Milica Novković je supermama dve divne devojčice, preduzetnica, suosnivačica onlajn prodavnice Kiwi Belgrade, a po struci je profesor fizičkog vaspitanja i sporta, suvlasnica teretane Trening centar i pasionirani ljubitelj trčanja. Kada uzmete u obzir sve ove Miličine kvalifikacije, uz činjenicu da izgleda onako kako bi svaka od nas poželela, da li smo uopšte mogli da pronađemo adekvatniju osobu da joj postavimo pitanje iz naslova? Ma, priznajte da nismo… Ali, krećemo redom.

Priredila: Jasmina Ubiparip

#1 TRI NAJVAŽNIJA FITNES PRAVILA SU…

Ako bih morala da se opredelim za tri najvažnija, a teško je jer ih ima mnogo i smatram da su sva pravila povezana, onda su to:

1. Vežbajte zbog ZDRAVLJA, a estetika neka vam bude na drugom mestu.

2. Važan je kontinuitet vežbanja. Nemojte se zavaravati da ćete nakon mesec–dva vežbanja imati savršeno telo. Telo traži kontinuitet treninga, hidrataciju i…

3. … balansiranu ishranu. Trudim se da moja ishrana bude uglavnom zdrava, ali naravno da ponekad pojedem slatkiš ili picu. Bitno je ne preterivati ni u čemu. Stvorite sebi zdrave navike i budite istajni u tome.

Champions keep playing until they get it right! Foto: @micablogerica

#2 MOJI TRENINZI

Zbog svakodnevnih obaveza uspevam tri do četiri puta nedeljno da izdvojim po 60 do 90 minuta za trening. Vežbanje je za mene način života i imam tu sreću da je moj trening, koji je, može se reći, rekreativan, ipak i strogo profesionalan jer je isplaniran po mikrociklusima i menja se u odnosu na to da li se spremam za neki od maratona, jer trčanje je moja velika ljubav. Pored trčanja volim i kružni trening sa kombinacijom statičkih i dinamičkih vežbi, kao i vežbe za fleksibilnost.

“To je to trčanje! Mislim da pola sata nismo mogli da ih zaustavimo. Ali rečeno je da se tako slikaju i odmah su poslušale. U ostalim slučajevima to ne ide tako lako!” Foto: @micablogerica

#3 U FORMI I POSLE POROĐAJA

Telu treba dati vremena bar 6 nedelja da se oporavi od porođaja, a u slučaju da ste se porodili carskim rezom i malo više. Postavite realne ciljeve i nemojte koristiti izgovor da nemate kad da odvojite ni pola sata za vežbanje, jer to možete čak i sa bebom. Ishrana, kao i uvek, igra glavnu ulogu. Iz iskustva znam da dojenje može da izazove pojačanu želju za hranom, ali ne dozvolite da vam to bude izgovor za prejedanje nezdravim namirnicama. To je moje iskustvo, ali svako telo je svoja priča. Neko će doći do rezultata brže, neko sporije. Bitno je da želite.

Intervju sa fitnes trenerom Draganom Momić: 7 najvažnijih saveta za početnike u teretani

Zdrav obrok posle treninga: Losos u soja sosu sa crnim susamom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA