5 načina da popravite raspoloženje

by | 10 maja, 2018

Život je pun iznenađenja. Ponekad jednostavno nismo spremni na neke situacije, a otkaz na poslu, ili raskid veze, tako iznenada, mogu srušiti našu volju i nadee. Čak i kada se stvari preokrenu u našu korist, mnogi od nas se dugo bore sa osećajem bespomoćnosti.

Evo nekih trikova koji vraćaju nadu u život i osposobljavaju nas da nastavimo dalje:

1. Vizualizujte bolje sutra

Sklopite oči i zamislite cilj koji želite da ostvarite. Kako izgleda ostvarenje tog cilja? Delite li taj cilj sa nekim? Ako možete da vizualizujete taj cilj, vremenom ćete moći i da ga ostvarite.

2. Pročitajte inspirativnu knjigu

Knjige su prepune svakodnevnih junaka čije nas priče često podsećaju da s malo volje, samopouzdanja i upornosti možemo ostvariti šta god želimo, zato uzmite neku inspirativnu knjigu i povratitite svoju motivaciju.

3. Napravite retrospektivu

Ponekad se treba prisjetiti koliko smo toga naučili iz prošlosti, s kakvim smo se sve izazovima suočavali i koliko smo daleko dogurali. Zapišite na papir situacije koje su igrale značajnu ulogu u vašem životu. Možda ćete se iznenaditi kako neke situacije koje ste ranije doživeli kao stresno iskustvo danas vidite kao vrlo korisne životne lekcije.

4. Budi zahvalni

Svakog dana se setite osoba i stvari zbog kojih ste srećni. Ne podcenjujte važnost prijatelja u svom životu, ali i užitaka koji ste proživeli i kojima ste obogatili svoju svakodnevnicu.

5. Pišite dnevnik

Svakog dana zabeležite svoje misli na papir. Pisanje dnevnika koristan je način za održavanje dobrog mentalnog zdravlja. Pišite o stvarima koje želite da promenite na bolje i čitajte o svom napretku.

Pročitajte i…6 stvari koje će vam pomoći da odagnate nesanicu

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

 Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.