Categories Psiha

Evo tehnike koja će vam pomoći da dostignete harmoniju u životu

Da li vi posedujete unutrašnji mir ili vas nemir uznemirava i čini život napetim? Da li vam se desilo da preterano reagujete zbog neke situacije a da se kasnije kajete zbog svoje reakcije?

Priredila: Lidija Grujić, Holistic Life & Business Coach

Guliver/Getty Images
Guliver/Getty Images

Možda ste zastali na trenutak i pomislili da reakcija koju ste napravili uopšte ne liči na vas, da to zapravo niste vi. Sigurna sam da ste u tom momentu bili uplašeni ali i razočarani sobom. Oklonosti su bile takve da niste umeli da savladate situaciju ili jednostavno više nemate snage da se borite, jednostavno “pukli ste”, poslednja kap je prelila čašu i vi ste prosto reagovali onako kako se osećate iznutra!

Za posmatrače ova reakcija može biti zastrašujuća, naročito ako vas nikada ranije nisu videli u tom raspoloženju, ali za vas to je momenat vaše najdublje bespomoćnosti kada na svoj način zapravo kažete UPOMOĆ ne mogu više!

Danas najveću cenu ima duševni mir koji čini život harmoničnim. Zapravo harmonija nam donosi sve željeno i mi tada živimo zdrav, uspešan i srećan život. Do harmoničnog načina života ne stiže se preko noći, već konstantnim ulagenjem u sebe sa jasnim ciljem “želim da živim najbolje što mogu”. Ipak nije nemoguće dostići harmoničan život, šta više, lakše je nego što mislite. Unutrašnji mir je mera koja se ogleda kao sklad kako sa sobom tako i sa okolinom i zahteva da sve oblasti vašeg života budu u što većoj harmoniji.

Pred vama je slika sa aspektima života. Kako sebe vidite u svakom navedenom aspektu? Budite realni i ocenite koliko ste trenutno zadovoljni svakim aspektom, ocenite ga od jedan do deset (jedan- uopšete nisam zadovoljan/a, pet-zadovoljan/a sam ali može i bolje, deset–apsolutno sam zadovoljan/na).

Pročitajte i… Stres je najveći neprijatelj zdravlja: Eliminišite ga uz pomoć ove 3 tehnike… i to ZAUVEK!

Na koji način ćete saznati da li živite harmoničnim životom? Pogledajte na sledećoj stranici…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA