Categories Psiha

Na koji način tražiti i dobiti povišicu?

Foto: Guliver/Thinkstock

Isto tako, poželjeno bi bilo da strateški dobro osmislite svoj pristup i taktiku u razgovoru s poslodavcem. Da postavite ključna pitanja, uputite ga i osvestite na osmovu čega uopšte tražite veću platu i pritom budete samouvereni u svojim argumentima i da ga još jednom podsetite koliko ste zapravo u celom tom timu vredni i koliki je vaš doprinos. Neretko poslodavci nisu niti svesni što sve zapravo radite, koliko se vaš opseg posla povećao i koje su sve vaše nove-stare-dodatne dužnosti za koje biste svakako trebali biti nagrađeni.

Istaknite i neke svoje dodatne dužnosti kojih ste se sami prihvatili (ili su se same od sebe nametnule) jer ste smatrali da to itekako doprinosi vašem poslu i rezultatima uopšte. Prisetite se nekih konkretnih slučajeva i projekata na kojima ste radili, a koji su se sjajno odrazili na posao. Uvek je dobro poslodavca podsetiti na takve stvari.

Pročitajte i… Šta treba da radite u tridesetim da biste bili srećni u pedesetim?

Kvalitetno odrađivati svoj posao kao i uloženo vreme u njega nije dovoljno dobar razloga za traženje povišice. Ključno je u svemu tome istaknuti kako ste itekako izašli iz svojih zadanih okvira, kako ste doprinijeli timu upravo tim svojim postupcima i koliko to utičete na finalni rezultat poslovanja. Ako je potrebno, imajte i konkretne (financijske) brojke koje to dokazuju kako biste samim pregovorima pristupili tehnikom crno na bijelo jer činjenica je da poslodavci nerijetko u svemu na kraju vole videti “brojke”. U svakom slučaju, ako mislite da ste povišicu zaslužili, izborite se za nju! Srećno!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA