Ovo su najbolji načini da se brzo oslobodite stresa

by | 7 maja, 2016

Da li mislite da možete upravljati raznim teškim zadacima, ali se teško izborite sa stresom u bilo kojoj situaciji?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako je odgovor na gore pomenuto pitanje potvrdan, očigledno je da imate visok nivo stresa u životu. Stres može biti prouzrokovan iz ličnih razloga, profesionalnih razloga i mnogih drugih faktora. Ako želite da znate kako da se odmah oslobode stresa, evo nekoliko stvari koje možete pokušati. Zapravo, one su se pokazale kao najbolji načini da se brzo oslobodite stresa.

Pročitajte i… 9 saveta kako da se izborite sa stresom za minut

1. Duboko disanje
Verovatno ste čuli od mnogih ljudi da duboko disanje može da pomogne u ublažavanju stresa u velikoj meri. Da, to je tačno i taj proces daje trenutne rezultate. Duboko disanje pomaže u snižavanju nivoa kortizola u telu, koji pomaže u smanjenju stresa i anksioznosti u velikoj meri. Privremeni pad nivoa krvnog pritiska može da se uspostavi dubokim disanjem.

Na koje još načine možete da se oslobodite stresa pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Prepustite se nekoj aktivnosti odmah
Radite nešto što uključuje fizičke pokrete. Idite u teretanu ili na trening. Idite na trčanje ili u šetnju. Provozajte se automobilom. Ako volite baštovanstvo, samo napred. Stvari koje će angažovati vaš um i telo pomažu u jačanju nivoa endorfina u organizmu, što daje ukupan “feel good” faktor. U celini, nivo stresa u telu će biti smanjen.

Pročitajte i… Ruska metoda lečenja: Eliminišite stres uz pomoć lovorovog lista

3. Razgovarajte sa dragom osobom
Kada osetite da je nivo stresa visok, pokušajte da razgovarate sa nekim sa kim se osećate prijatno dok razgovarate. Pozovite osobu – to može biti vaš prijatelj, roditelji, rodbina ili bilo koje drugo lice. Podelite svoje probleme sa osobom koja može učiniti da se osećate bolje. U stvari, ponekad poznati glas sa druge strane telefona može biti dovoljan da znatno smanji nivo stresa.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Slušajte omiljenu muziku
Veoma detaljna studija je sprovedena i razumljivo je da kada ste pod stresom, nećete moći da slušate bilo koju vrstu muzike. Ali, tačno je i da je muzika odlična za oslobađanje od stresa. Čak i ako niste spremni za muziku u tom trenutku, pokušajte sa slušanjem svoje omiljene muzike. Biohemijski stres reduktora se aktivira kada slušate muziku. Ne samo to, muzika pomaže u smanjenju stresa, koji je izazvan zbog zdravstvenih procesa.

5. Aromaterapija
Da, aromaterapija može da pomogne u rušenju nivoa stresa vrlo brzo. Ljudima koji su skloni stresu se preporučuje da nose neke lepe mirisne supstance sa njima u slučaju da postoji hitna potreba za istim. Nosite bocu svežeg mirisnog dezodoransa ili parfema. Naprskajte neki od mirisa u vazduh i možete odmah osetiti promene u nivou stresa. Mirisi poput lavande su se pokazali kao odlični u smanjenju nivoa stresa u telu.

Svi gore navedeni procesi su potpuno prirodni i nemaju neželjene efekte. Pokušajte da se izborite sa visokim nivoom stresa odmah.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.