Žene troše pet sati dnevno na tračeve?

by | 17 avgusta, 2011

Više od trećine svog vremena u budnom stanju, osobe lepšeg pola provode tračareći i ogovarajući. Radije jedan na jedan nego u većim grupama, pokazala je anketa kompanije „Firstkejp“.
Pet sati dnevno, tačnije 298 minuta, tipična žena provede u tračarenju i ogovaranju, bilo na radnom mestu ili u kući, pokazala je nedavno obavljena anketa britansko-južnoafričke vinarije „Firstkejp“ (FirstCape).
Među 10 omiljenih tema za razgovor su tuđi problemi, ljubavne veze, dijete, putovanja, spremanje ručka, deca, seks, šoping, zdravstveni problemi i TV sapunice.

Istraživanje, čije rezultate prenosi britanski list „Dejli mejl“, pokazalo je da žene u proseku razgovaraju 24 minuta dnevno o višku kilograma ili broju odeće.
„Žene su poznate po svojoj sposobnosti komunikacije, a muškarci su prosto fascinirani njihovim temama za razgovor. Lepo je videti i da je većina srećna kad ostvari kratku konverzaciju sa strancima“, kaže Stiv Barton, portparol kompanije „Firstkejp“.
Većina ispitanica je rekla da najviše vole da razgovaraju sa prijateljicama, dok sa majkom, partnerom ili najboljom drugaricom pričaju o sasvim drugim temama.
Muževima će tako ispričati kako su provele dan na poslu, dok će najpikantnije tračeve sačuvati za svoju najbolju prijateljicu.
Zanimljivo je i da pola sata nedeljno dame provedu u razgovoru sa komšijama, dok 38 procenata odvoji 12 minuta za „mlaćenje prazne slame“ sa prodavcima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.