Prirodni lek koji otklanja sve što smeta zdravom organizmu, a nema neželjena dejstva

by | 1 oktobra, 2017

Propolis je prirodni proizvod koji se tradicionalno koristi preko 2000 godina. Legende o delotvornosti ove supstance koju skupljaju pčele datiraju još iz antičkih vremena, a o upotrebi propolisa pisao je čak i Aristotel. To je savršena namirnica koja hrani i leči ljudsko telo.

Propolis se često koristi kao preventiva brojnim zdravstvenim problemima zato što dugoročno sjajno djeluje na naš imunitet, ali sjajan je i kao brzinsko rješenje za nekoliko čestih zdravstvenih tegoba.

Problemi sa grlom

Topli čajevi i razne pastile više vam ne pomažu i ne znate kako biste sanirali upaljeno grlo? Spas pronađite u propolisu. Na tržištu je danas dostupan propolis u spreju koji se lako koristi i zahvaljujući nastavku za raspršivanje možete ga nanijeti direktno na bolni deo grla. Ne zaboravite pročitati uputstvo za upotrebu kako biste pravilno dozirali propolis. Nakon korišćenja propolisa za upaljeno grlo nije poželjno jesti ili piti 30 minuta kako bi sprej mogao da deluje. Takođe, ukoliko suvo grlo uzrokuje kašalj, propolis će rešiti i taj problem.

Problemi sa sistemom za varenje

Kapi propolisa zaustaviće dijareju, a ukoliko imate problem sa zatvorom – rešiće i tu tegobu. Propolis odlično djeluje na probavu, a zahvaljujući antibakterijskim svojstvima idealan je borac protiv raznih bakterija koje napadaju naš probavni sistem. Umiriće i bolove u želucu prouzrokovane hranom ili problemima poput čira i kiseline. Propolis obnavlja sluznicu želuca i zato bi ga trebalo koristiti čak i ako nemate većih zdravstvenih problema s ovim organom.

Posekotine i povrede kože

Propolis je sam po sebi antiseptik, a svi rastvori koji su nama dostupni su obično sa alkoholom. Ovo je razlog zbog čega propolis odlično dezinfikuje povrede, a njegovo lepljivo svojstvo zatvara ranu, onemogućava da bakterije dodju u dodir sa ranom i na taj način ubrzava proces zarastanja.

Hemoroidi

Mnogi svakodnevno muku muče s ovim neugodnim i bolnim problemom. Razne biljne masti pomažu u liječenju hemoroida, ali oni ponekad mogu biti jako “tvrdoglavi” i ponovno se pojaviti, pogotovo ako ne vodimo računa o ishrani ili kretanju. Mast na bazi propolisa smanjit će upalu, krvarenje i osjećaj peckanja, a istovremeno će pomoći u zarastanju nastalih ranica na tom osjetljivom području.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

A.G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.