Categories ZDRAVLJE

Razlozi zbog kojih morate posetiti dermatologa

Često imamo problema sa kožom, ali tome ne pridajemo mnogo značaja, već samo pustimo da prođe. Nekada bi trebalo da se obratimo dermatologu, jer problemi na koži mogu da kriju mnogo ozbiljnije probleme. Donosimo vam pet razloga zbog kojih bi trebalo da se obratite dermatologu.

Dugotrajan osip

Ako na bilo kojem delu kože imate osip koji vas svrbi i traje više od sedam dana, obvezno potražite pomoć dermatologa.

Crveni isušeni pečati

Crveni pečati koje se pojavljuju na licu i vratu mogu biti povezani sa stresom, određenom alergijskom reakcijom. Bez obzira na uzrok, posetite dermatologa, posebno ako se pečati šire.

Preosetljiva koža

Ako imate problem da pronađete pravi proizvod za negu svoje kože, onda obvezno posetite dermatologa koji će vam propisati pravi proizvod.

Vaša koža je puna bubuljica

Ako oduvek imate čistu kožu, a odjednom primetite da imate puno bubuljica, idite kod dermatologa. Akne kao poremećaj u radu lojnih žlezda nisu samo estetski, već su i zdravstveni problem.

Gubite puno kose

Neobjašnjivo, iznenadno i izraženo ispadanje kose može biti zabrinjavajuće. Ako niste pod stresom ili niste promijenili ništa u svojoj rutini za njegu kose, a ipak je gubite, nemojte čekati da postane gore. Ako sumnjate da nešto nije u redu, posjetite dermatologa koji će vam pogledati vlasište i ustanoviti u čemu je problem.

Pročitajte i… Lepa svaki dan: Greške koje nam koža ne oprašta

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

Foto: Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA