Categories Reč stručnjaka

Koristite li i vi flašicu za vodu nekoliko puta? Pročitajte ovo i razmislite hoćete li je opet napuniti

NEDAVNO istraživanje pokazalo je kako ponovo punjena plastična flašica sadrži više bakterija nego wc šolja u prosečnom domu.

Foto: getty
Foto: getty

Naravno, nije to prvo istraživanje koje je pokazalo takve rezultate, a velika studija pokazala je kako prosečna ponovo punjena plastična flašica sadrži gotovo 300.000 jedinica bakterija (koje formiraju kolonije) po cm2, što je više od prosečnog doma u Velikoj Britaniji gde je i sprovedeno istraživanje. Prošle godine Britanci su popili 2,8 milijardi litara vode iz plastičnih ambalaža.

“Voda na rubu bočice je savršeno, toplo mesto za razmnožavanje bakterija”, objasnila je Edži Mekkenzi – stručnjak, piše “The Sun”.

Ako ste slabijeg imuniteta, bakterije bi na vaše zdravlje mogle da deluju još kobnije jer bi mogao da vas pogodi proliv i grčevi u želucu. Plasitčne boce većina stručnjaka preporučuje da se koriste samo jednokratno, a vodu radije držite u staklenim.

3 komentara

  1. Dosad sam koristila flasicu vise puta narocito kad krenem na trening..posle ovoga cu dobro razmisliti ..

  2. Konacno da neko napise tekst i na ovu temu. Mnogi od nas nisu svesni opsanosti koja vreba iz plasticnih flasica koje se vise puta koriste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA