Stručnjaci MediGroup-e odgovaraju na vaša pitanja: Da li skolioza izaziva trnjenje ruku?

by | 24 marta, 2016

Na vaša pitanja odgovaraju stručnjaci MediGroup-e.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

P: Poštovani, imam 34 godine i imam skoliozu. Spušteno mi je levo rame. U poslednje vreme mi trne prsti leve ruke i to trnjenje prelazi postepeno do ramena. Da li je moguće da je to od skolioze? Molim vaše mišljenje. Hvala unapred na odgovoru.
O: Poštovani, zbog trnjenja duž leve ruke i prstiju savetujem da se javite neurologu radi pregleda. Skolioza (bočno krivljenje kičme) najverovatnije nije uzrok tegoba. Nakon pregeda i dijagnostike, neurolog će vam objasniti uzroke i dalju terapiju.
S poštovanjem, dr Milica Krstić, fizijatar, DZ DR Ristić, članica MediGroup.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

P: Poštovani, pre dva meseca mi se pojavio bol u levoj nozi koji kreće od gluteusa i spušta se skroz do stopala leve noge. Bio sam kod fizijatra i snimao sam kičmu i tom prilikom je ustanovljeno da imam lumboishialgiju. Išao sam na terapije i na vežbe, ali bol se vrlo brzo vratio. Poslednja tri dana mi se uz bol u nozi javlja i bol u predelu ispod levog testisa pa me zanima da li je taj bol vezan za lumboishialgiju ili ne? Hvala unapred na odgovoru.
O: Poštovani, bol koji se javlja ispod levog testisa može imati veze sa Lumboischialgiom. Moj savet je da se javite neurologu, eventualno uraditi MR LS kičme i nastavite sa terapijom.
S poštovanjem, dr Miodrag Nastić, fizijatar, DZ Jedro, članica MediGroup.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

P: Poštovani, imam bolove i probadanje na desnoj strani, koji se proteže od plećke preko ramena, vrata, potiljka, u predelu zuba i vilice (sve na desnoj strani). Takođe, prisutna je i ukočenost. Svi pomenuti simptomi traju već duže vreme. Snimci Magnetne rezonance glave i vrata nisu ništa konkretno pokazali, sem ispravljene lardoze i Diskus hernije c5 c6. Sve je krenulo tako što sam se ukočila na toj strani gde nisam mogla da okrećem glavu i bilo je jakih bolova. Od tada bolovi povremeno malo popuste, ali su uvek prisutni. Nekada me “probada” u potiljku, nekada u vilici, nekada u zubima, vratu… Molim za vaše stručno mišljenje i savet.
O: Poštovana, nalaz MR ukazuje na diskus herniju C5/C6 i ispravljenu lordozu vratne kičme koji daju tegobe koje opisujete. Potreban je pregled neurologa, fizijatra i započinjanje odgovarajuće terapije.
S poštovanjem, dr Miodrag Nastić, fizijatar, DZ Jedro, članica MediGroup.

Imate pitanje? Obratite se stručnjacima MediGroup-e. Kliknite OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.